Antena Căutare

6 meserii care vor avea căutare și în viitor

RAtunci când te gândești ce meserie să îți alegi ar fi bine să nu iei în considerare doar ce îți place să faci, ci și modul în care piața muncii se va schimba. Ce meserii de viitor să alegi? Cele tehnice cu siguranță că vor fi căutate mulți ani de acum încolo, mai ales că apar mereu inovații în aceste domenii.

Atunci când te gândești ce meserie să îți alegi ar fi bine să nu iei în considerare doar ce îți place să faci, ci și modul în care piața muncii se va schimba. Ce meserii de viitor să alegi? Cele tehnice cu siguranță că vor fi căutate mulți ani de acum încolo, mai ales că apar mereu inovații în aceste domenii.

Dezvoltator de aplicații mobile

Dezvoltarea de aplicații pentru telefoanele mobile continuă să fie pe un tend ascendent. Tot mai multe afaceri se bazează pe tehnologii mobile pentru a ajunge la cât mai mulți clienți, așa că va fi nevoie de dezvoltatori care să le producă, implementeze și să le asigure mentenanța. Salariile în acest domeniu sunt destul de mari încă din primii ani de carieră, așa că nu ai cum să greșești dacă alegi acest drum.

Arhitect de baze de date

Chiar dacă bazele de date sunt din ce în ce mai automatizate, analiza lor necesită angajați care le transforme în afaceri. Pentru că din ce în ce mai multe gadgeturi și aparate electronice și chiar electrocasnice devin interconectate, este nevoie de tot mai mulți arhitecți de baze de date. Pentru această meserie ai nevoie de abilități de analiză, dar și de creativitate. De asemenea, trebuie să știi să comunici, să planifici și să coordonezi resursele pe care le ai. Evident, că ai nevoie și de cunoștințe tehnice și de cunoașterea sistemelor Oracle, Miscrosoft SQL, Unix, Solaris. Salariile nu sunt mici așa că poți să începi să înveți.

Analist business intelligence

Companiile sunt din ce în ce mai interesate de bazele de date, de aceea cererea pentru analiști din zona de business intelligence este din ce în ce mai mare. Pentru această meserie ai nevoie de un spirit analitic foarte dezvoltat, de capacitatea de a rezolva probleme foarte repede, dar și de cunoștințe solide de Excel. Studiile în domeniul financiar sunt necesare. Salariile sunt suficient de mari, cât să merite investiția în educația în acest domeniu.

Designer UX

Un designer UX este responsabil cu modul în care un utilizator de produs sau de web site se simte după folosirea lor. Trebuie să ia în calcul nevoi funcționale, dar și emoționale. Aceștia fac tot felul de teste și se consultă cu clienții pentru a le înțelege scopurile și intențiile. Salariile sunt bune.

Digital marketing manager

Profesioniștii din domeniul marketingului digital trebuie să gândească campanii care să promoveze produse sau companii. Rolul lor este să crească notorietatea brendului în spațiul digital, să aducă trafic pe site și vânzări. Ai nevoie de abilități tehnice și analitice și de experiență în cercetări și analiză de marketing, strategii de campanii și analiză de siteuri web. Veniturile anuale sunt suficient de mari în acest domeniu.

Customer service manager

Profesioniștii din acest domeniu ajută la rezolvarea problemelor cu care clienții se prezintă telefonic, online sau în scris. Trebuie să colaboreze cu managerii celorlalte departamente, de aceea este nevoie de abilități de comunicare excelente. Industria aceasta este într-o continuă creștere, mai ales în zona de call center.

Subvenții APIA 2019. Ministerul Agriculturii acordă 3000 de euro pe hectar pentru usturoi... Vești excelente pentru părinți! Limita veniturilor ce pot fi obținute simultan cu indemnizația de creștere a copilului a...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x