Antena Căutare

60% din companii nu au depus declaratia unica. Urmeaza amenzile!

Peste 280.000 de companii trebuie sa depuna in urmatoarele doua zile declaratia unica privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozi­tului pe venit si evidenta nominala a persoa­nelor asigurate (D 112), altfel sunt pasi­bile de amenzi cuprinse intre 5.000 de lei si 10.000 de lei .

Potrivit Agentiei Nationale de Admi­nistrare Fiscala (ANAF), 40% din contri­bua­bili, adica 181.674 de firme, au de­pus, pana ieri-dimineata, declaratia unica. Din acest total, aproape 29.500 din declaratii au fost trimise prin internet, in timp ce restul au fost depuse la ghisee.

Potrivit presedintelui ANAF, Sorin Blejnar, 15% din declaratiile transmise prin internet au fost invalide, in timp ce la ghisee doar 5% au fost invalide.

Cei care au depus declaratia gresit pot veri­fica acest lucru prin mai multe metode. La ghiseu se poate verifica validitatea de­pu­nerii in baza numarului de inregis­trare primit, direct pe site-ul ANAF. Pe internet, validarea este automata. Cei care nu depun declaratia in prima luna vor primi o amenda, iar daca situatia se repeta vreme de mai multe luni, firma va fi declarata inactiva, nu va mai putea functiona", a declarat Mihai Gogancea-Vatasoiu, vicepresedinte ANAF.

Acesta a precizat ca in cazul in care in zilele urmatoare ghiseele vor fi aglomerate, Fiscul va dezvolta un plan B, urmand ca programul sa fie prelungit.

Firmele au transmis D 112 si la 3-4 dimineata

Pe de alta parte, Blejnar a mentionat ca ANAF are la dispozitie 1.717 ghisee proprii pentru depunerea declaratiei unice la care se adauga 46 de Case de Asigurari Sociale din cele mai mari judete ale tarii - Brasov, Constanta, Cluj, Iasi -, la care se adauga municipiul Bucu­resti.

Peste 1,4 mili­oane de sala­riati figureaza in declaratiile depuse pana in prezent, ceea ce inseamna o medie de noua angajati pe declaratie. Consider ca im­plementarea declaratiei 112 este pro­vocarea majora a manda­tului meu de presedinte ANAF", a explicat Blejnar.

Compania cu cel mai mare numar de salariati care a depus declaratia unica pe internet a fost CFR Calatori, care are peste 14.000 de anga­jati, datele din documentul transmis de societate fiind prelucrate in jumatate de ora, au precizat reprezentantii ANAF.

Tot articolul, in Financiarul

BERD a vandut toate actiunile pe care le detinea la BRD pentru 107 mil. €... Un nou tronson de metrou, finalizat in 2013...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x