Antena Căutare

Este oficial! 600.000 de români, scuțiți de datoriile pe care le au la ANAF

Adică, cei care au fost somaţi să plătească pentru sănătate mai mult decât câştigul lunar. Ministerul Finanţelor a anunţat şi planul pentru a ajuta un milion de români să obţină reduceri la plata acestor contribuţii.

Este oficial! Şase sute de mii de români vor fi iertaţi de datoriile pe care le au la Fisc, dacă au fost împovăraţi pe nedrept. Adică, cei care au fost somaţi să plătească pentru sănătate mai mult decât câştigul lunar. Ministerul Finanţelor a anunţat şi planul pentru a ajuta un milion de români să obţină reduceri la plata acestor contribuţii.

Sute de mii de români au plătit până acum contribuţii la sănătate în mod abuziv, recunoaşte statul roman. Este şi motivul pentru care pregăteşte o amnistie fiscală.

Pentru venituri lunare de câteva zeci de lei, unii români au fost somaţi să plătească contribuţii de sute de lei. ​ Luna aceasta ar urma să fie aprobată o ordonanţă de urgenţă care îi scapă pe aceşti români de datorii.

Sunt şi români care spun că, deşi au plătit contribuţii în mod abuziv la stat, nu vor beneficia de această amnistie, deoarece plafonul sub care se şterg datoriile nu trebuie să depăşească 12 salarii minime brute pe economie.

Guvernul va prelungi şi termenul pentru plata anticipată a contribuţiilor sociale la sănătate pentru cei care au primit decizii de impunere de la ANAF încă din luna martie. Ei vor beneficia de o reducere de 10% din suma datorată dacă, în loc de 120 de zile, achită în 60

Cauți un loc de muncă în Buzău? Ai cele mai multe oferte în construcții și turism... Anunț important pentru români! Cardurile BRD nu vor putea fi folosite în noaptea de duminică spre luni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x