Antena Căutare

A intrat în vigoare supraaciza la carburant. Cu cât s-a scumpit la pompă litrul de benzină și motorină

A intrat în vigoare supraaciza la carburant. Cu cât s-a scumpit la pompă litrul de benzină și motorină.

Din această noapte a intrat în vigoare supraacciza la carburanţi. Astfel, benzina si motorina s-au scumpit cu 16 bani pe litru. Dar scumpirile nu sunt cele anunţate de guvernanţi, ci sunt şi mai mari, pentru că la costul total se adaugă şi TVA.

În ultima lună, de când au auzit de noua taxă, comercianţii de carburant au profitat şi au majorat de trei ori preţurile la pompă. Iar lanțul scumpirilor nu se va opri aici.

Din această dimineață prețul la pompă pentru un litru de benzină este de 4.85 lei, iar pentru motorină este de 4.81 lei. Nu este o scumpire semnificativă, doar că am avut parte de scumpiri constante în ultimele 30 de zile.

Scumpirea carburanţilor va atrage majorări în lanţ. Alimentele de bază, precum carnea de porc sau produsele lactate vor costa mai mult la raft. Prin reintroducerea supraaccizei, Guvernul vrea să colecteze mai mulţi bani la bugetul de stat.

Sursa: Antena 3

E jale în benzinării! Carburanţii s-au scumpit. Cu cât au crescut preţurile la pompă... Românii s-au supraîndatorat din nou. BNR impune o nouă regulă pentru cei care vor credit la bancă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x