Căutare Live

Acţiunile Aramco au scăzut pentru prima oară sub preţul din oferta publică iniţială, după prăbuşirea acordului OPEC de reducere a producţiei

Acţiunile gigantului producător de petrol saudit Aramco au scăzut duminică pentru prima oară sub preţul din oferta publică iniţială, cu 6,36%, la 30.9 riali (8,24 dolari), comparativ cu preţul de 32 de riali de la listarea din decembrie, relatează CNBC.

Bursa din Arabia Saudită, Tadawul, a coborât cu 7,7%, după prăbuşirea acordului dintre OPEC şi state producătoare de petrol din afara organizaţiei referitor la reducerea producţiei, pe fondul temerilor investitorilor legate de extinderea epidemiei de coronavirus.

Aramco a devenit cea mai valoroasă companie tranzacţionată public atunci când preţul acţiunilor sale i-a conferit o evaluare de 1.700 de miliarde de dolari. Grupul a listat o participaţie de 1,5% la bursa saudită la sfârşitul anului trecut.

Bursele din Golful Persic au scăzut puternic duminică. Indicii din Abu Dhabi, Dubai şi Kuwait au scăzut cu 5,8%, 7,47%, respectiv cu 10%.

Preţul petrolului Brent a coborât vineri cu peste 9%, la 45,27 dolari pe baril, iar cel al petrolului american WTI cu 10%, la 41,28 dolari pe baril, cel mai redus nivel din 2016.

Scăderile arată îngrijorarea investitorilor legată de perspectiva cererii de petrol, în condiţiile în care coronavirusul a infectat peste 103.000 oameni şi a ucis cel puţin 3.507, la nivel mondial.

Sursa : news.ro

O lege pentru romanii cu datorii: recuperatorii de creanțe au noi limite. Ce au și ce nu au voie să facă când îi caută p... INS: Investiţiile nete în economia naţională au crescut în 2019 cu aproape 18%, la 104,12 miliarde lei...
Parteneri
Dușul fierbine în sezonul rece: de ce este contraindicat
O baie relaxantă este tot ce vizezi, după o zi aglomerată? Avem o veste nu tocmai plăcută pentru tine. Dușul fierbinte în sezonul rece ți-ar putea face mai mult rău decât bine, potrivit informațiilor oferite de medici și specialiști.
Catine.ro
Ultimele știri