Antena Căutare

Acţiunile Aramco au scăzut pentru prima oară sub preţul din oferta publică iniţială, după prăbuşirea acordului OPEC de reducere a producţiei

Acţiunile gigantului producător de petrol saudit Aramco au scăzut duminică pentru prima oară sub preţul din oferta publică iniţială, cu 6,36%, la 30.9 riali (8,24 dolari), comparativ cu preţul de 32 de riali de la listarea din decembrie, relatează CNBC.

Bursa din Arabia Saudită, Tadawul, a coborât cu 7,7%, după prăbuşirea acordului dintre OPEC şi state producătoare de petrol din afara organizaţiei referitor la reducerea producţiei, pe fondul temerilor investitorilor legate de extinderea epidemiei de coronavirus.

Aramco a devenit cea mai valoroasă companie tranzacţionată public atunci când preţul acţiunilor sale i-a conferit o evaluare de 1.700 de miliarde de dolari. Grupul a listat o participaţie de 1,5% la bursa saudită la sfârşitul anului trecut.

Bursele din Golful Persic au scăzut puternic duminică. Indicii din Abu Dhabi, Dubai şi Kuwait au scăzut cu 5,8%, 7,47%, respectiv cu 10%.

Preţul petrolului Brent a coborât vineri cu peste 9%, la 45,27 dolari pe baril, iar cel al petrolului american WTI cu 10%, la 41,28 dolari pe baril, cel mai redus nivel din 2016.

Scăderile arată îngrijorarea investitorilor legată de perspectiva cererii de petrol, în condiţiile în care coronavirusul a infectat peste 103.000 oameni şi a ucis cel puţin 3.507, la nivel mondial.

Sursa : news.ro

Uber va oferi compensaţii şoferilor şi curierilor diagnosticaţi cu coronavirus... O lege pentru romanii cu datorii: recuperatorii de creanțe au noi limite. Ce au și ce nu au voie să facă când îi caută p...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x