- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Indicele DAX al bursei din Frankfurt a crescut cu 5,8%, FTSE 100 al bursei din Londra cu 3,08%, CAC 40 al bursei din Paris cu 4,61%. Indicele FTSE MIB al bursei din Milano a urcat cu 4%, în timp ce IBEX 35 al bursei din Madrid a crescut cu 3,99%.
Avansul indicelui londonez FTSE 100 a fost totuşi limitat de amânarea unei întâlniri a reprezentanţilor OPEC şi ai sunor state producătoare de petrol din afara organizaşiei, între care Rusia, în cadrul aşa-numitei OPEC+, referitoare la producţia de petrol.
Ştirea referitoare la spitalizarea, duminică, a premierului britanic Boris Johnson din cauza simptomelor persistente de COVID-19 a limitat la rândul ei creşterea. Între timp, Johnson a fost transferat luni la terapie intensivă din cauza înrăutăţirii stării sale de sănătate.
Indicele pan-european STOXX 600 a încheiat tranzacţiile în creştere cu 3,73%.
Toate sectoarele au închis în teritoriu pozitiv, dar titlurile din sectorul turismului şi călătoriilor, cele mai afectate de restricţiile de circulaţie, au urcat cu 8,2%, întrerupând declinul din ultimele trei zile, în timp ce acţiunile din industria auto au avansat cu 9,5%.
Italia, unde au avut loc cele mai multe decese din lume din cauza coronavirusului, a raportat cel mai mic număr de decese zilnice din ultimele două săptămâni. În Spania, numărul deceselor a scăzut pentru a patra zi consecutiv. Şi în Franţa a avut loc un declin al deceselor şi al numărului de persoane internate la terapie intensivă.
În Germania, scăderea numărului deceselor a mărit speranţele în ridicarea în curând a unora dintre restricţiile adoptate pentru limitarea extinderii virusului.
Creşterea acţiunilor de pe Wall Street a fost determinată tot de scăderea numărului de decese în New York, unde sunt cele mai multe cazuri de infecţii cu coronavirus din Statele Unite.
Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, a declarat luni că numărul spitalizărilor de bolnavi de COVID-19 a scăzut, iar numărul deceselor se aplatizează. Guvernatorul a îndemnat însă la prudenţă.
Chiar şi aşa, autorităţile se pregătesc pentru un vârf al numărului de decese în această săptămână.
Indicele Dow Jones Industrial Average a crescut luni cu 5,85%, S&P 500 cu 5,59%, iar Nasdaq Composite cu 5,63%.
Toate cele 30 de componente ale indicelui Dow Jones au închis în creştere, în frunte cu acţiunile Boeing, care au avansat cu 17,54%.
Componenta bancară a indicelui S&P 500 a urcat cu 6,78%. Acţiunile Bank of America, Citigroup, Wells Fargo şi JPMorgan au avansat cu 5,8% - 8,8%.
În pofida creşterii de luni, indicele S&P 500 este cu mai mult de 22% sub un maxim record atins la jumătatea lunii februarie.
Potrivit estimărilor, companiile membre ale indicelui S&P 500 vor intra într-o recesiune a profiturilor în 2020, cu scăderi în primele douî trimestre, potrivit datelor firmei de analiză Refinitiv, ca efect al dispariţiei cererii în sectoare precum transporturi aeriene, produse de lux şi industriale. Aşteptările pentru primul trimestru de un declin al profiturilor de 6% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.
Sursa : news.ro
Comisia Europeană şi Fondul European de Investiţii pun la dispoziţie o finanţare de opt miliarde de euro pentru 100.000 ... Sondaj: Americanii se tem pentru locurile lor de muncă şi plata ratelor bancare, din cauza impactului economic al corona...