Antena Căutare

Actiunile Petrom si OMV au potential de crestere de 30%, respectiv 40%

Analistii Erste Group estimeaza ca aceste companii sunt printre cele mai ieftine din Europa Centrala si de Est.

Capitalizarea ridicata, potentialul de crestere a free-float-ului prin vanzarea participatiei de aproape 9% din capitalul social, precum si valorile reduse ale indicatorilor de evaluare fata de media sectoriala din Europa Centrala si de Est, fac din actiunile Petrom unele dintre cele mai cautate de la Bursa locala. De altfel, analistii Erste Bank considera ca Petrom si OMV sunt printre cele mai subevaluate din regiunea Europei de Est, avand cel mai ridicat potential de crestere.

Chiar daca in acest an cotatia actiunilor Petrom a avut un randament de 17,2%, titlurile au ramas printre cele mai atractive de la cota Bursei de Valori Bucuresti, dar si din sectorul petrolier din Europa Centrala si de Est.

Mai castigati pot fi investitorii care au mizat pe actiunile Petrom in urma cu un an, randamentul acestora ajungand acum la 30%. Fata de evolutia companiilor din sectorul petrolier tranzactionate la bursele europene, performanta Petrom din ultimul an este printre cele mai reduse. Performera Europei de Est este compania INA Croatia, al carei pret s-a apreciat cu 144%, urmata de Aygaz Turcia, cu un castig de 71% in ultimul an si de Lotos Polonia, cu 50,3%.

Recomandare de cumparare pentru SNP

Potrivit unui raport de analiza pentru acest sector, realizat de Erste Group Research, titlurile Petrom si OMV - listate la Bursa din Viena - sunt cele mai ieftine din regiune, avand astfel si cel mai ridicat potential de crestere pentru urmatoarele 12 luni.

Astfel, analistii Erste au estimat un pret-tinta de 0,5 lei pentru o actiune Petrom, ceea ce determina un potential de 30% fata de cotatia actuala, in timp ce pentru titlurile OMV, tinta pentru 12 luni este de 40 de euro, cu 39,7% peste cotatia actuala. ,,OMV si Petrom sunt cele mai subevaluate actiuni din sectorul petrol si gaze.

Imbunatatirea asteptarilor pe care le avem in privinta evolutiei pretului la petrol au dus la schimbarea estimarii in cazul Petrom. De cealalata parte, suntem usor dezamagiti de rezultatele din T1 inregis­trate pe segmentul R&M (rafinarie si marketing) si G&P (gaze si energie)", mentioneaza analistii bancii austriece.

Tot articolul, in Financiarul


Pretul mediu al locuintelor din Bucuresti, in ultimele cinci luni: 1.294 euro/mp... „Har-Cov“: cel mai mare somaj, cele mai mici salarii, cea mai slaba activitate economica...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x