Antena Căutare

Acţiunile Uber au crescut cu până la 44% după anunţul companiei că are rezerve suficiente de numerar pentru a depăşi criza coronavirusului

Acţiunile Uber Technologies au crescut joi cu până la 44% după ce directorul general al companiei, Dara Khosrowshahi, a declarat că aceasta are rezerve suficiente de numerar pentru a depăşi criza provocată de epidemia de coronavirus, el semnalând şi o redresare în unele părţi ale afacerilor, transmite Reuters.

”Suntem foarte norocoşi să avem o poziţie solidă de numerar, de circa 10 miliarde de dolari de numerar liber la sfârşitul lunii februarie”, a afirmat Khosrowshahi într-o conferinţă cu analiştii susţinută înainte de deschiderea bursei.

”În orice criză, lichidităţile sunt esenţiale”, a adăugat acesta.

Khosrowshahi a făcut comentariile într-o perioadă în care măsurile luate de guverne pentru a ţine sub control răspândirea coronavirusului au încetinit activităţile economice, forţând multe companii să recurgă la rezervele de numerar şi să acceseze linii de credit pentru a plăti salarii şi alte obligaţii financiare.

Şeful Uber a spus că într-un scenariu extrem, în care afacerile de taximetrie vor scădea cu 80% pentru restul anului, Uber va mai avea numerar liber de 4 miliarde de dolari.

În timp ce cursele au scăzut cu 60%-70% în zonele afectate de virus, cum ar fi Seattle, în regiuni precum Hong Kong ce a fost mai greu a trecut, iar Uber observă începutul unei redresări, a spus acesta.

”De îndată ce un oraş începe să se mişte, o va face şi Uber”, a arătat el.

Acţiunile companiei americane concurente Lyft au crescut cu 34% în urma comentariilor optimiste făcute de şeful Uber.

Uber şi Lyft au început să suspende cursele de ride-sharing pe platformele lor din Statele Unite şi Camada, ca urmare a apelurilor autorităţilor pentru distanţare socială din cauza virusului.

Acţiunile lor au scăzut, iar valoarea Uber s-a înjumătăţit în acest an, în timp ce capitalizarea Lyft a scăzut cu 65%.

Divizia de livrare a mâncării a Uber, Uber Eats, înregistrează creştere, tot mai mulţi oameni evitând să iasă în oraş la masă, în timp ce primăriile au ordonat închiderea restaurantelor.

Uber Eats a anunţat la începutul acestei săptămâni că va elimina comisioanele pentru restaurantele independente din SUA şi Canada.

Sursa : news.ro

Ne putem aștepta la o recesiune mai dură decât cea din 2008. Decizia de a plăti șomajul tehnic aduce un impact impact bu... IKEA România închide temporar magazinele începând de vineri, de la ora 18:00...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x