Antena Căutare

Actiunile UniCredit si Intesa Sanpaolo, suspendate pe bursa

Actiunile bancilor italiene UniCredit si Intesa Sanpaolo s-au prabusit si au fost suspendate pentru scurt timp de la bursa. Evenimentul a avut loc dupa ce agentia de rating Moody's a pus sub supraveghere, pentru o posibila retrogradare, ratingurile mai multor banci din Italia, transmite Bloomberg.

Cotatia UniCredit, cea mai mare banca din Italia, a inregistrat cea mai mare scadere, de pana la 8,9%, pana la ora 12:48, respectiv ora 13:48 ora Romaniei. Intesa Sanpaolo, a doua mare banca din Italia dupa active, s-a prabusit cu pana la 7,2%. Ambele cotatii au fost suspendate pentu scurt timp.

Moody's a avertizat ca ar putea retrograda 13 banci din Italia, inclusiv Intesa Sanpaolo, intrucat aceastea ar deveni vulnerabile in cazul unei revizuiri in scadere a ratingului guvernului italian.

Agentia de evaluare financiara a afirmat, saptamana trecuta, ca ratingul de tara al Italiei ar putea fi inrautatit din cauza incetinirii cresterii economice si a posibilitatii majorarii costurilor de finantare in contextul crizei datoriilor suverane.

Grupul Intesa Sanpaolo este prezent in Romania prin Intesa Sanpaolo Bank, in timp ce UniCredit controleaza UniCredit Tiriac Bank.

Sursa: Jurnalul National

„Har-Cov“: cel mai mare somaj, cele mai mici salarii, cea mai slaba activitate economica... Instanta a respins cererea RCS – RDS de insolventa a Antenei TV Group...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x