Antena Căutare

Adio taxa de pod Giurgiu-Ruse?

Guvernul roman si cel bulgar analizeaza posibilitatea eliminarii taxelor pentru masinile care trec podul peste Dunare la Giurgiu-Ruse. Masura ar urma sa fie aplicata in etape, incepand cu o diminuarea sumei de plata si ajungandu-se ulterior la desfiintarea taxei, au spus premierii celor doua tari,

Varianta eliminarii acestei taxe a fost adusa in discutie, vineri, la Sofia, de premierul Emil Boc si omologul sau bulgar, Boiko Borisov, si urmeaza sa fie analizata in continuare de ministrii de resort din cele doua tari.

"Am discutat problema eliminarii taxei pentru masinile care trec podul la Ruse si de a repara podul respectiv, astfel incat, pana la realizarea podului de la Vidin-Calafat, acesta sa fie functional", a declarat Borisov, dupa discutia cu Emil Boc. Acesta mai spune ca la Budapesta exista noua poduri peste Dunare, in timp ce intre Romania si Bulgaria exista un singur pod, si acesta intr-o stare "nu foarte buna".

Europarlamentari bulgari au afirmat in 2009 ca taxa perceputa pentru trecerea podului peste Dunare incalca normele europene si principiul liberei circulatii si solicitau eliminarea acesteia, aratand ca, in caz contrar, problema va fi analizata la Curtea Europeana de Justitie.

Sebastian Vladescu: Romania nu se afla in incapacitate de plata... Dezghet pe piata imobiliara? Decebal Tower, vandut cu 2,9 milioane euro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x