Căutare Live

Administraţia Trump pregăteşte un program de investiţii de 1.000 de miliarde de dolari pentru infrastructură

Administraţia Trump pregătete un program în valoare de 1.000 de miliarde de dolari în domeniul infrastructurii, concentrat pe proiecte din sectorul transporturilor, în cadrul măsurilor de revigorare a celei mai mari economii din lume, a declarat marţi o sursă apropiată situaţiei, transmite Reuters.

Versiunea preliminară a planului Departamentului Transporturilor alocă majoritatea fondurilor unor proiecte cum ar fi drumuri şi poduri, dar un sfert din bani vor fi pentru infrastructura 5G şi internet roadmand în mediul rural, au declarat două surse.

Casa Albă, care a mai făcut astfel de propuneri în ultimii ani, intenţionează să prezinte programul în luna iulie, a spus una dintre surse.

Informaţiile despre noile măsuri de stimulare, prezentate prima oară de Bloomberg, au dus la creşterea acţiunilor tranzacţionate pe Wall Street.

Preşedintele Donald Trump, care este republican, candidează pentru realegerea sa, în noiembrie. Trump doreşte să stimuleze economia pentru a-şi îmbunătăţi şansele, după criticile primite din cauza modului în care a gestionat pandemia de coronavirus şi reacţia sa la protestele naţionale declanşate de moartea unui bărbat afro-american în custodia poliţiei din Minneapolis.

Propunerea administraţiei Trump ar extinde o lege care autorizează finanţarea construcţiei de drumuri şi a altor mijloace de transport terestru, cunoscută ca legea FAST. Această lege prevede alocarea unor fonduri de 305 miliarde de dolari pe parcursul a cinci ani, perioadă care expiră pe 30 septembrie.

Casa Albă va propune probabil prelungirea legii cu 10 ani, cea mai lungă perioadă din istorie, iar proiectul va fi prezentat cel mai devreme săptămâna viitoare, au spus sursele.

Casa Albă nu este aşteptată să dezvăluie cum intenţionează să plătească pentru noua majorare a investiţiilor în infrastructură. Administraţia a cerut în repetate rânduri cel puţin 1.000 de miliarde de dolari pentru cheltuieli totale în infrastructură, pe parcursul a 10 aani, în conformitate cu promisiunea făcută de Trump în campania din 2016.

Republicanii, inclusiv liderul majorităţii din Senat, Mitch McConnell, şi-au exprimat rezervele faţă de un proiect de cheltuieli masive în infrastructură şi noi îngrijorări faţă de datorii, mai ales în contextul costului uriaş al reacţiei faţă de pandemie.

Democraţii din Comisia pentru Infrastructură şi Transporturi din Camera Reprezentanţilor vor dezbate un proiect în domeniul transporturilor de 494 de miliarde de dolari, pe termen de cinci ani, care ar aloca 319 miliarde de dolari pentru reabilitarea structurală şi a altor reparaţii la 47.000 de poduri şi 105 miliarde de dolari pentru transportul de masă şi investiţii de aproape 30 de miliarde de dolari în calea ferată pentru pasageri Amtrak şi infrastructura feroviară.

Plenul Camerei Reprezentanţilor urmează să voteze proiectul la începutul lunii iulie.

În aprilie 2019, Trump şi liderii democraţi au convenit să cheltuiască 2.000 de miliarde de dolari în infrastructură, fără să stabilească şi sursa finanţării. Câteva săptămâni la târziu, Trump a anulat brusc o întâlnire programată, după ce a criticat investigaţii ale Congresului.

Sursa : news.ro

Citește și
bianca neagu in rolul biancai in telenovela numai iubirea
O mai ții minte pe micuța Bianca din Numai Iubirea? S-a transformat într-o domnișoară superbă. Cum arată acum
O mai ții minte pe micuța Bianca din Numai Iubirea? S-a transformat într-o domnișoară superbă. Cum arată acum
femeie care curata faianta din casa cu o carpa crem
Au fumat două pachete pe zi în bucătărie și când au șters pereții au rămas uimiți. Imaginile au creat isterie pe TikTok
Au fumat două pachete pe zi în bucătărie și când au șters pereții au rămas uimiți. Imaginile au creat isterie pe TikTok
femeie care a atins cu degetul un mobilier plin de praf
Cum se formează praful și de ce reapare la scurt timp după ce l-ai șters. Cât de periculos este dacă-l lași pe suprafețe
Cum se formează praful și de ce reapare la scurt timp după ce l-ai șters. Cât de periculos este dacă-l lași pe suprafețe
Mai multe articole
FMI: Scăderea economiei mondiale din 2020 va fi semnificativ mai mare comparativ cu estimarea Fondului din luna aprilie... INS: Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata, în termeni nominali, a scăzut în aprilie faţă de martie, ca serie brută,...
Parteneri
Cum să faci compost acasă. Sfaturi utile pentru utilizarea resturilor menajere
Dacă una din rezoluțiile tale pentru anul 2022 este să protejezi mai mult mediul, atunci îți venim în ajutor cu un ghid pentru a putea realiza compost la tine acasă. Compostul este un îngrășământ natural care se obține prin fermentarea resturilor de origine vegetală, dar și animală. El ajută la hrănirea și regenerarea solului.
Catine.ro
Ultimele știri