Antena Căutare

Adrian Vasilescu: "Romania nu poate iesi din recesiune prin inflatie"

Tara noastra nu poate iesi din recesiune prin inflatie, desi putem avea crestere economica in acest fel insa vom avea de-a face cu un sistem bolnav, a atentionat, astazi, intr-o conferinta de specialitate, Adrian Vasilescu, consilierul Guvernatorului BNR.

"Nu putem iesi din recesiune pe o cale pe care ne-o arata multi, adica prin inflatie. 7,88% inflatia Romaniei in octombrie 2010, fata de octombrie 2009, cea mai are inflatie din Uniunea Europeana. Dupa noi sunt grecii si bulgarii la distanta mare. Daca noi avem asa o inflatie, cum putem spera ca putem iesi din recesiune cu inflatie. Se poate face crestere economica cu inflatie, dar acesta este un sistem bolnav, si ca un bumerang te poate lovi mai rau decat inainte. Nu putem spera ca putem iesi din criza prin inflatie. Ne raman exporturile, investitiile si consumul, dupa ce primele doua locomotive iau viteza. Criza ne avertizeaza ca lumea se va schimba"


Acesta a adaugat ca iesirea din recesiune nu se poate face fara un buget echilibrat.

"Practic, suntem acum intr-o dilema. Dilema este de mai mare amploare deasupra planetei. America zice ca trebuie sa iesim din recesiune fara sa ne uitam la cum arata bugetul. Sigur sa America isi permite sa faca asta pentru ca au o alta conceptie privind tiparirea de bani. De partea cealalta a Oceanului, corul canta pe alta partitura si are un alt dirijor, Banca Centrala Europeana. Practic, nu putem iesi din recesiune si criza cu un buget dezechilibrat. Am ajuns in situatia in care atunci cand plecam de la cheltuieli bugetare, formula spune ca acestea nu pot fi nici cu un leu mai mare decat suma veniturilor bugetare plus cat se poate imprumuta statul", a mentionat consilierul Guvernatorului BNR.

sursa:Jurnalul.ro

Statul doreste sa vanda actiunile detinute la Romtelecom... Guvernul supraestimeaza veniturile de la bugetul de stat pe anul 2011...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x