Antena Căutare

Adriean Videanu: "Economia romaneasca are sanse de relansare in 2010"

Economia Romaniei are sanse de relansare in acest an, daca va exista o comunicare eficienta intre Guvern si celelalte structuri economice si sociale si daca bancile vor relua creditarea, spune ministrul Economiei, Adriean Videanu

"Recunosc, comunicarea nu este punctul nostru forte, dar vom incerca sa comunicam mai eficient. Daca doua lucururi se intampla in perioada urmatoare: sa avem o comunicare mai eficienta intre toate structurile si daca sectorul bancar va intelege ca trebuie reluata creditarea, avem sansa sa incepem relansarea economica din acest an", a afirmat Adriean Videanu.

El a adaugat ca firmele care acceseaza fonduri europene nu pot implementa proiectele din cauza dificultatilor la obtinerea de finantare bancara.

Ministrul Economiei mai spune ca neincrederea investitorilor si a populatiei si culpabilizarea oamenilor de afaceri ar afecta economia mai mult decat aspectul financiar sau chiar cel economic:

"Drama mioritica se rasfrange in mod dramatic asupra Romaniei. Efectul psihologic amana sansa revenirii economice a Romaniei. Pe fondul apocalipsei prezentate de toate canalele media, cel care vrea sa-si cumpere o casa este stimulat sa amane decizia, la fel si cel care vrea sa-si extinda afacerea. Omul de afaceri nu poate intra in opozitie cu afacerea. Culpabilizarea oamenilor de afaceri este cea mai mare greseala. Este o reminiscenta pe care o vad si la oameni tineri si care nu vad in oamenii de afaceri sansa de iesire din criza a economiei romanesti".

Sursa: hotnews.ro

Un miliard de euro deficit bugetar intr-o singura luna... Euro Disney, operatorul renumitului parc de distractii din Paris, ingropat in datorii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x