Antena Căutare

AEM&E, firma fantoma cu cel mai mare profit din tara: 4 mld. €. Statul nu ia nimic

Marile companii, precum Petrom, Orange si Vodafone, abia aduna impreuna un castig atat de mare.



Potrivit bilantului contabil depus de administratorii American European Marketing&Enterprises SA, aceasta firma ar fi reusit in anul 2010 sa ruleze o cifra de afaceri uriasa, de 17.353.350.000 de lei. Cu un singur angajat, firma a transformat in profit net absolut toata aceasta suma. Cifrele nu sunt insa decat pura fictiune. In realitate, din cei 4 miliarde de euro declarati profit, in conturile firmei nu se regaseste nici macar un cent, rulajul in banci fiind inexistent. Ca si in 2009, actionarii American European Marketing&Enterprises SA au aplicat acelasi mecanism fictiv de acumulare a unor venituri uriase: reevaluarea contabila a unor actiuni detinute la o banala companie din SUA. Actionarii societatii American European Marketing&Enterprises SA au adus ca aport la capitalul social al firmei romanesti milioanele de actiuni detinute tot de acestia la o firma din SUA, IAFE Inc, actiuni a caror valoare a fost insa cu mult supraevaluata. Din aceasta operatiune au rezultat cele 4 miliarde de euro care incurca socotelile fiscale la nivel national.

Pe hartie, firma din satul Fantana este cu mult peste OMV Petrom

Cea mai profitabila companie romaneasca isi are sediul social printre acareturile unei gospodarii din satul Fantana, comuna Hoghiz. Desi, teoretic, are puterea de a influenta pozitiv cu 3% cresterea PIB-ului Romaniei, firma American European Marketing&Enterprises SA nu deruleaza niciun fel de activitate comerciala. Prin conturile firmei la banci nu a trecut de doi ani vreun dolar, euro sau leu romanesc. Iar singurul angajat al firmei se pare ca lucreaza pro bono, din moment ce fondul de salarii al American European Marketing&Enterprises SA este zero.

Povestea de succes a firmei dureaza de doi ani. Anul trecut, dupa centralizarea bilanturilor contabile pentru anul 2009, firma din satul Fantana a socat pentru prima data, anuntand un profit net de 15.474.732.000 de lei. Imediat, autoritatile fiscale au incercat sa clarifice situatia apreciind ca nu este vorba de un profit real, ci de o supraevaluare fortata si exagerata a unor actiuni fara valoare in cadrul unei companii din SUA, actiuni aduse in Romania drept capital social.

Citeste si Financiarul

Foto: Financiarul.com

Ialomitianu: In momentul de fata Romania nu trebuie sa isi mai reduca cheltuielile... Liderii Frantei si Germaniei vor un "guvern economic comun" pentru zona euro in toate statele zonei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x