Antena Căutare

Afacerile din comerţul cu amănuntul au încetinit în noiembrie, cu o creştere de 6,5%

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a avansat în noiembrie 2019, faţă de aceeaşi lună a anului anterior, ca serie brută, cu 6,5%, ritm scăzut faţă de cel din luna precedentă, arată datele transmise marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În octombrie 2019, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut, faţă de aceeaşi lună a anului anterior, ca serie brută, cu 6,9%.

În noiembrie 2019, faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut atât ca serie brută cu 6,5%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 6,2%.

Avansul, pe serie brută, s-a datorat creşterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+8,5%), vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+7%) şi la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+1,8%).

În perioada ianuarie-noiembrie 2019, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior, a înregistrat o creştere cu 7% datorită creşterii vânzărilor de produse nealimentare (+8,5%), comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+6,6%) şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+5,6%).

În 2018, faţă de 2017, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut, ca serie brută, cu 5,4%, ritm scăzut faţă de cel din anul precedent.

Sursa : news.ro

Managerii din România estimează o creştere moderată a preţurilor în industria prelucrătoare şi construcţii... ANALIZĂ: Economia globală va avea un ritm de creştere modest în 2020, de circa 3,4%. Valoarea totală a exporturilor de s...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x