Căutare Live

Agenţia de evaluare Fitch Ratings a acordat grupului Electrica rating-ul BBB

Grupul Electrica a anunţat, luni, că a obţinut rating-ul corporativ de emitent BBB (recomandat pentru investiţii – n.r.), cu perspectivă stabilă, din partea agenţiei de evaluare Fitch Ratings.

Grupul Electrica a anunţat, luni, că a obţinut rating-ul corporativ de emitent BBB (recomandat pentru investiţii – n.r.), cu perspectivă stabilă, din partea agenţiei de evaluare Fitch Ratings.

”Rating-ul BBB reflectă profilul financiar solid al Grupului Electrica, stabilitatea cash-flow-ului, poziţia de lider atât în aria de distribuţie, cât şi în cea de furnizare a energiei electrice, pe zona reglementată, precum şi potenţialul de menţinere a unui nivel ridicat al investiţiilor în perioada următoare”, se arată în comunicat.

Având în vedere oportunităţile de dezvoltare a afacerii, precum şi planul ambiţios de investiţii asumat, grupul prospectează mai multe variante privind diversificarea surselor de finanţare. În acest sens, grupul a luat decizia de a aplica pentru obţinerea unui rating de emitent din partea uneia dintre cele trei agenţii majore de rating, considerând că acesta este o dovadă de transparenţă şi, totodată, un element cheie în vederea obţinerii flexibilităţii financiare.

”Existenţa unui istoric al rating-ului emitentului, la momentul unei emisiuni de obligaţiuni sau obţinerii unei alte surse de finanţare, este benefică în ceea ce priveşte plasarea cu succes a datoriilor, prin acces în condiţii avantajoase la piaţa instrumentelor de împrumut. Decizia de obţinere a unui rating de emitent a avut în vedere şi faptul că opiniile privind riscul de credit emise de una dintre cele trei agenţii majore de rating sunt utilizate de investitorii instituţionali din întreaga lume”, se arată în comunicat.

Prin listarea din 2014, singura privatizare cu pachet majoritar pe piaţa de capital din România, Electrica a reuşit să atragă aproximativ două miliarde de lei, fonduri utilizate în două direcţii majore: implementarea unui program de investiţii ambiţios şi oportunităţi de fuziuni şi achizitii.

”Astfel, Grupul Electrica a devenit cel mai mare investitor în modernizarea şi retehnologizarea reţelelor de distribuţie a energiei electrice, cu un total de 3,1 miliarde lei investiţi în ultimii cinci ani. În urma acestor investiţii, calitatea serviciilor oferite de companiile de distribuţie din cadrul Grupului s-a îmbunătăţit semnificativ, contribuind inclusiv la rezultate financiare solide, cu perspectivă stabilă. O altă parte importantă din fondurile atrase prin oferta publică iniţială a fost utilizată, la finalul anului 2017, pentru achiziţionarea pachetelor minoritare de 22% pe care Fondul Proprietatea le deţinea în filialele de distribuţie şi furnizare ale Grupului Electrica”, se arată în comunicat.

Sursa : news.ro

Şeful Enel: Schimbările climatice pot fi combătute astăzi. Tehnologiile şi soluţiile sunt acolo... Coaliția pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării (CLCC): Hiper-reglementarea tutunului înseamnă afectarea substanț...
Parteneri
Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au dus copiii la cinema. Cum a fost surprinsă familia celor doi îndrăgostiți
Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au dus copiii la cinema. Cei doi îndrăgostiți s-au bucurat de timpul liber în Los Angeles și au mers să vizioneze filmul Licorice Pizza. Fotografii s-au aflat tot timpul pe urmele celor doi. Alături de ei s-au aflat gemenii artistei, Emme și Max, dar și doi dintre copiii lui Affleck, Seraphina și Samuel.
Catine.ro
Ultimele știri