Căutare Live

Agenţia de evaluare S&P a revizuit ratingul României de la stabil la negativ din cauza depăşirii ţintei de deficit

Agenţia de evaluare Standard & Poor's Global Ratings a anunţat că a revizuit perspectiva asupra României la negativă, de la stabilă, în principal din cauza depăşirii ţintei de deficit bugetar pentru acest an, dar a menţinut ratingul creditului suveran în monedă străină şi pe termen scurt la „BBB- / A-3”.

Guvernul estimează, pentru acest an, un deficit bugetar de 4,4% din PIB, peste limita de 3% impusă în cadrul Tratatului de la Maastricht.

Pentru anul viitor, Guvernul estimează un deficit bugetar pe cash de 3,6% din PIB.

Standard & Poor's a avertizat că, având în vedere că deficitul poate uşor depăşi 3% din PIB şi anul viitor, este posibil ca România să nu poată evita intrarea în procedura de deficit excesiv.

Înrăutăţirea ratingului României ar putea pune presiune suplimentară pe costurile de împrumut şi cursul de schimb, în contextul în care leul s-a depreciat deja puternic în ultima lună.

Cel mai mare nivel, pentru euro, anunţat vreodată de BNR, a fost de 4.7808 lei/euro, atins în 21 noiembrie.

Sursa : news.ro

Rata anuală a inflaţiei a crescut în noiembrie până la 3,77%... Bugetul pe anul viitor: Deficit bugetar de 3,6% din PIB. Acciza la ţigarete creşte, cumularea pensiei cu salariul va fi ...
Parteneri
Alec Baldwin și-a șters contul de Twitter. Motivul pentru care ar fi renunțat la rețeaua socială
Alec Baldwin și-a șters contul de Twitter. Actorul în vârstă de 63 de ani a luat această decizie la doar câteva zile după ce a acordat primul interviu public privind incidentul de pe platourile de filmare ale producției Rust.
Catine.ro
Ultimele știri