Antena Căutare

Alimentarea cu gaze se desfasoara normal. Gazprom livreaza Romaniei cantitatile solicitate

Alimentarea cu gaze naturale a tuturor consumatorilor din Romania se desfasoara in conditii normale, a anuntat Ministerul Economiei. De asemenea, toate sursele de aprovizionare sunt asigurate, iar importurile de la Gazprom sunt la nivelul solicitat de Romania.

„Importurile de gaze, provenite de la compania rusa Gazprom, se desfasoara la nivelul solicitat de Romania, astfel incat nu vor exista probleme in asigurarea alimentarii cu gaze a tuturor consumatorilor in zilele urmatoare", mentioneaza institutia, potrivit Mediafax.


Vicepresedintele Gazprom, Aleksandr Medvedev, a declarat ca gigantul rus nu poate raspunde solicitarilor unor volume in plus de gaze pentru Europa occidental din cauza valului de frig, precizand insa ca cele prevazute in contractele actuale vor fi respectate.

Mai mult decat atat, Gazprom trebuie sa asigure necesarul de gaze naturale al Rusiei, a declarat si seful guvernului de la Moscova, Vladimir Putin.

In contextul gerurilor naprasnice care au pus stapanire pe tarile europene, inclusiv Rusia, si pe fondul informatiilor privind reducerea livrarile de gaze de catre gigantul Gazprom, premierul Vladimir Putin a declarat astazi ca prioritatea intreprinderii este de a asigura necesarul intern al tarii.

19 milioane de metri cubi importa Romania pe zi din Rusia pentru a face fata consumului. Triplu fata de o perioada normala. Preturile gazelor rusesti sunt de trei ori mai mari fata de cele din productia interna.

Platim aproximativ 500 de dolari mia de metri cubi fata de 170 de dolari, cat costa gazele autohtone. Recordul absolut a fost stabilit pe 1 februarie, atunci cand Romania a consumat aproape 73 milioane de metri cubi de gaze.

Temperaturile scazute pun in dificultate si alte state europene. Italia, Austria, Slovacia, Polonia si Cehia au raportat in ultimele zile livrari mai mici de gaze rusesti.

Panasonic raporteaza pierderi anuale de peste 10 miliarde de dolari... Gazprom nu poate livra Europei volume suplimentare de gaze din cauza gerului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x