Căutare Live

Alocații mai mici cu 50% pentru copii! Este scandalul momentului! Ce anunță oficialii

Adevăr crunt despre alocațiile copiilor în anul 2019! Specialiștii au scos la iveală detalii incredibile despre acest subiect!

Adevăr crunt despre alocațiile copiilor în anul 2019! Specialiștii au scos la iveală detalii incredibile despre acest subiect!

Este scandalul momentului după ce oficialii din Austria au decis ca pentru cetățenii români stabiliți în Austria, alocația oferită copiilor să fie micșorată în funcție de venitul din țara de origine. În acest caz, alocațiile urmează a fi reduse cu 50%.

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP) a luat notă de decizia Comisiei Europene de a deschide împotriva Austriei procedura de constatare a neîndeplinirii obligaţiilor în speţa indexării alocaţiilor pentru copii şi salută faptul că mecanismele şi instituţiile Uniunii Europene acţionează în spiritul echităţii şi al tratamentului egal, principii pe care se bazează piaţa unică europeană.

Alocații mai mici cu 50% pentru copii! Este scandalul momentului! Ce anunță oficialii

"Ministerul îşi exprimă încrederea că procedurile legale prevăzute în asemenea situaţii vor duce la o soluţionare a acestui dosar care, aşa cum MRP a semnalat deja, este unul la nivel european şi cere o rezolvare la nivel european. Prin această decizie, Comisia Europeană confirmă că legea intrată în vigoare la 1 ianuarie 2019 în Austria, prin care se reduc alocaţiile copiilor cetăţenilor europeni care lucrează în această ţară, în funcţie de statul de rezidenţă al copiilor, încalcă normele UE în materie de securitate socială, precum şi principiul egalităţii de tratament aplicat lucrătorilor care sunt cetăţeni ai unui alt stat membru, în ceea ce priveşte beneficiile sociale şi fiscale (Regulamentul UE nr. 492/2011)", se precizează într-un comunicat de presă transmis, joi, de minister.

Pentru cetăţenii români aflaţi în Austria şi care au copiii în România, măsura a însemnat reducerea cu aproximativ 50% a alocaţiilor primite, potrivit sursei citate.

MRP anunţă că va continua să trateze cu prioritate situaţia românilor din Austria afectaţi de indexarea alocaţiilor pentru copii, precum şi demersurile şi procedurile iniţiate de forurile europene, arată cei de la Agerpres.

"Guvernul României a adus tema în atenţie la nivelul UE şi a insistat pe găsirea unor soluţii care să nu discrimineze şi care să respecte valorile comune europene. România, din postura de mediator conferită de deţinerea Preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene, va acţiona ca un promotor al dialogului şi al unei soluţii comune în acest dosar", se precizează în comunicat.

ANAF începe operațiunea „Iceberg”! Controalele Fiscului se vor ține lanț! Nimeni nu scapă... Ce se întâmplă cu pensiile? România, somată de Comisia Europeană să ia măsuri...
Parteneri
Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios
Se apropie un eveniment în familie și vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu un tort delicios și spectaculos? Îți oferim o rețetă de tort Mozaic cu aspect de tablă de șah, care îi va cuceri pe toți invitații.
Catine.ro
Ultimele știri