Antena Căutare

Ambasadorul SUA: "Aveti probleme de 10 mld. $ in infrastructura energetica. Sunt ca niste elefanti care vin peste voi"

Romania trebuie sa privatizeze companiile de stat, sa liberalizeze pietele si sa investeasca in resurse neconventionale si "retele inteligente", a declarat azi Mark Gitenstein, ambasadorul SUA la Bucuresti.

"Privatizand veti atrage investitii. Ma uitam recent peste niste studii care aratau ca Romania are nevoie de 10 miliarde de dolari numai pentru infrastructura energetica. Nimeni nu va face aceste investitii fara liberalizare. Aceste probleme sunt ca niste elefanti distanti, par mici din departare dar sunt foarte mari si in curand va vor ocupa sufrageria", a spus Gitenstein la un forum.

Ambasadorul a mai afirmat ca liberalizarea pietelor energetice este un punct stipulat in parteneriatul strategic semnat luna trecuta intre presedintii Traian Basescu si Barack Obama.

In privinta reorganizarii energetice, el a spus ca Polonia trebuie sa fie un model pentru Romania. Aceasta are mai multe companii integrate vertical.

Sursa: Jurnalul National

Foto: Intactimages

Jeffrey Franks: Traim vremuri incerte, nu stim care va fi urmatoarea tara care va cadea... 2012 vine cu scumpiri: Preturi mai mari la alimente, energie electrica si gaze!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x