Ambasadorul SUA: "Aveti probleme de 10 mld. $ in infrastructura energetica. Sunt ca niste elefanti care vin peste voi"

Romania trebuie sa privatizeze companiile de stat, sa liberalizeze pietele si sa investeasca in resurse neconventionale si "retele inteligente", a declarat azi Mark Gitenstein, ambasadorul SUA la Bucuresti.

"Privatizand veti atrage investitii. Ma uitam recent peste niste studii care aratau ca Romania are nevoie de 10 miliarde de dolari numai pentru infrastructura energetica. Nimeni nu va face aceste investitii fara liberalizare. Aceste probleme sunt ca niste elefanti distanti, par mici din departare dar sunt foarte mari si in curand va vor ocupa sufrageria", a spus Gitenstein la un forum.

Ambasadorul a mai afirmat ca liberalizarea pietelor energetice este un punct stipulat in parteneriatul strategic semnat luna trecuta intre presedintii Traian Basescu si Barack Obama.

In privinta reorganizarii energetice, el a spus ca Polonia trebuie sa fie un model pentru Romania. Aceasta are mai multe companii integrate vertical.

Sursa: Jurnalul National

Foto: Intactimages

Parteneri
Coafura Angelinei Jolie la premiera Eternals din Roma a fost criticată de fanii de pe rețelele sociale. Motivul pentru care a stârnit reacțiile tuturor
Coafura Angelinei Jolie de la premiera filmului Eternals din Roma a ajuns un adevărat subiect de dezbatere pe internet. Deși actrița a avut o imagine impecabilă pe covorul roșu, fanii vigilenți au remarcat rapid o greșeală de proporții în look-ul vedetei. Se pare că stilistul Angelinei s-a grăbit atunci când i-a adăugat artistei câteva extensii de păr.
Catine.ro
Ultimele știri