Antena Căutare

Ambasadorul SUA: Investitorii americani nu vin in Romania pentru ca sunt obligati sa dea mita

Investitorii americani sunt ingrijorati de faptul ca pierd anumite licitatii in favoarea unor firme pe care le banuiesc ca dau mita, spune ambasadorul SUA in Romania, Mark Gitenstein.

Diplomatul american declara, intr-un interviu acordat ziarului „Adevarul" ca primeste reclamatii la ambasada din partea oamenilor de afaceri din SUA care se plang ca li se cere spaga.

Ambasadorul Statelor Unite mai spune ca lupta impotriva coruptiei reprezinta un subiect de cea mai mare importanta pentru America in ceea ce priveste relatia cu Romania.

Daca ei (n. r. oamenii de afaceri americani) cred ca in Romania nu pot sa faca afaceri decat daca mituiesc oficialitatile, atunci nu vor veni. Stiti de ce nu vor veni companiile americane sau britanice? Pentru ca si in SUA si in Marea Britanie exista legi care pedepsesc investitorii care dau mita oficialitatilor straine. Si daca eu aflu ca mituiesc un functionar roman, voi comunica acest lucru si reprezentantul respectivei companii va intra la inchisoare. Acest lucru chiar s-a intamplat aici cu niste companii", a declarat Gitenstein.

"Daca nu exista un mecanism legal in vigoare care elimina coruptia, se submineaza abilitatea mea de a convinge investitorii sa vina", a adaugat ambasadorul.

Sursa: Antena3

Foto: Intactimages

Leul se apreciaza atat in fata euro, cat si in raport cu dolarul. Vezi cursul BNR!... Standard & Poor's: Grecia nu va evita falimentul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x