Antena Căutare

ANAF returnează bani românilor în următoarele zile! Ce trebuie să afli

Vestea momentului pentru români! Cetățenii primesc sume importante de bani de la Fisc, pe perioada lunii martie. Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) rambursează, în luna martie 2019, TVA în valoare de 2,609 miliarde de lei de lei, informează miercuri instituţia.

ANAF returnează bani românilor în următoarele zile! Ce trebuie să afli Galerie
Fiscul returnează bani românilor în următoarele zile! Ce trebuie să afli

Vestea momentului pentru români! Cetățenii primesc sume importante de bani de la Fisc, pe perioada lunii martie. Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) rambursează, în luna martie 2019, TVA în valoare de 2,609 miliarde de lei de lei, informează miercuri instituţia.

Suma include, în ordinea vechimii, toate deconturile de TVA soluţionate prin decizii de rambursare înregistrate în baza de date ANAF până la 19 ianuarie 2019.

Deconturile cu restituire şi compensare se ridică la 2,122 miliarde de lei iar deconturile cu compensare integrală la 401,3 milioane de lei. În cazul deconturilor cu compensare parţială suma este de 86,2 milioane de lei.

ANAF returnează bani românilor în următoarele zile! Ce trebuie să afli

Fiscul returnează bani românilor în următoarele zile! Ce trebuie să afli

Pentru sumele de restituit de la Fisc, care totalizează 2,082 miliarde de lei, plata efectivă este realizată în două tranşe de 735,7 milioane de lei şi, respectiv, 1,347 miliarde de lei, arată cei de la Agerpres.

Veniturile din TVA colectate de către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) la bugetul de stat s-au cifrat la 6,95 miliarde de lei în luna ianuarie a acestui an, consemnând o creştere cu 23,1% faţă de prima lună a anului trecut.

Ce este rambursarea de TVA, cum se calculează şi când poate fi solicitată?

Rambursarea de TVA reprezintă decontarea sumelor negative de către FISC către cetățenii ce dețin companii. Atunci când taxa achiziţiilor efectuate de către persoană impozabilă este mai mare decât valoarea taxei colectate de către Fisc, atunci rezultă un surplus (denumit sumă negativă) ce poate fi rambursat după ce se face o cerere de decont.


Locuri de muncă pentru români! Salarii de mii de euro pentru cei interesați! Ce trebuie să faci... Bani mai mulți doar pentru unii bugetari. Modificări importante în grilele de salarizare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x