Senatorii au decis că tinerii pot stinge datoriile către banci, cu imobilele, însă legea dării în plată începe să-și facă resimțite consecințele pentru cei care și-au achiziționat o locuința prin programul "Prima Casă".
Potrivit digi24.ro. ANAF a demarat procedura de executare silita pentru aproximativ 400 de persoane care nu şi-au plătit ratele la creditele garantate de stat în proporţie de 50%. Niciunul dintre aceştia nu a fost însă dat afară, pentru că se încearcă pentru început recuperarea prejudiciilor, în funcţie de ce deţine fiecare dintre restanţieri.
Potrivit datelor oficiale, 38 de cazuri au fost deja finalizate prin recuperarea datoriei, iar pentru 15 persoane a fost aprobată eşalonarea la plată.
Oficialii Fondului de Garantare a Creditelor vorbeau despre această situaţie încă de săptămâna trecută. Perspectivele nu sunt deloc bune, din cauza legii dării în plată.
Simona Mureşan, director în cadrul Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii: „Nu beneficiarii programului Prima Casă sunt cei vizaţi de această lege, avem această covingere. Ei sunt nişte victime colaterale. Se va ajunge într-o situaţie în care nu va profita nimeni de această lege, şi practic pentru 400 şi ceva de oameni care se află în situaţia de a nu-şi putea achita ratele în cadrul programului Prima Casă, să afectăm interesele a 100 şi ceva de mii de oameni, ceea ce credem că nu e de dorit”.