ANAF s-a pus pe strâns bani! Vom avea de plătit o nouă taxă

ANAF are o ultimă şansă de a recupera datoriile de la români. Iar inspectorii se grăbesc să trimită plicurile cu somaţii până la 15 noiembrie. Altfel, nu vor mai putea recupera restanţele mai vechi de cinci ani.

ANAF are o ultimă şansă de a recupera datoriile de la români. Iar inspectorii se grăbesc să trimită plicurile cu somaţii până la 15 noiembrie. Altfel, nu vor mai putea recupera restanţele mai vechi de cinci ani. ANAF început deja să pună poprire pe conturile datornicilor.

Inspectorii ANAF știu să facă ceva: să găsească metode noi de a strânge bani de la contribuabili. Ni se pregătește o ”surpriză”.

În România există numeroase companii ce operează cu criptomonede. Acestea ar putea avea o surpriză neplăcută când vor completa declarațiile fiscale.

Plata cu bitcoin este acceptată în mai multe magazine din țară, iar multe companii au făcut investiții importante în criptomonede. Toate acestea vor avea de suferit în momentul completării fișelor fiscale

”Există magazine în România care acceptă plata în bitcoin şi companii care au făcut investiţii masive în criptomonede, iar acestea pot avea surprize atunci când vor face declaraţiile fiscale. ANAF nu ştie cum să le impoziteze şi mai degrabă se uită către BNR (Banca Naţională a României) sau ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiară)”, a spus Daniel Petre, director impozitare indirectă la Deloitte România, în cadrul unui eveniment al Deloitte.

Parteneri
Ultimele știri