Live acumObservator 12
Prime Time 20:30X Factor

ANAF schimbă regulile din 2019. Toți românii sunt vizați de modificarea anunțată de Fisc

Cu toate că un anunț al Ministerului de Finanțe spunea că, din 2019, comunicarea dintre ANAF și contribuabili se va face prin intermediul platformei online a instituției, în următorii 4 ani, notificările și deciziile de impunere emise de ANAF vor fi livrate contribuabililor prin intermediul Poștei Române.

Cu toate că un anunț al Ministerului de Finanțe spunea că, din 2019, comunicarea dintre ANAF și contribuabili se va face prin intermediul platformei online a instituției, în următorii 4 ani, notificările și deciziile de impunere emise de ANAF vor fi livrate contribuabililor prin intermediul Poștei Române.

În următorii 4 ani, notificările și deciziile de impunere emise de ANAF vor fi livrate contribuabililor prin intermediul Poștei Române, instituția câștigând licitația organizată de Fisc.

Contractul pentru care s-a desfășurat licitația va avea o valabilitate de patru ani, având o valoare estimată de 145,47 miloane de lei, fără TVA.

Din valoarea totală a contractului, 144,85 milioane de lei, fără TVA, sunt destinate trimiterilor poștale interne cu caracter regular, cu scopul transmiterii către contribuabili a actelor administrativ-fiscale.

Pe perioada contractuală, se estimează că vor fi trimise 57,6 milioane de trimiteri, cu o medie de 14,4 milioane de notificări anual. Potrivit datelor INS, populația României este de 19,5 milioane, ceea ce înseamnă că minorii vor fi singurii ce nu vor primi notificări de la ANAF.

Recomandari