Antena Căutare

Analisti: Zona euro nu va supravietui crizei datoriilor in forma actuala

Zona euro nu va supravietui crizei datoriilor suverane in forma actuala, fiind posibila transformarea intr-o uniune monetara mai mica, potrivit majoritatii analistilor intervievati de Reuters.























"Este nevoie de lideri care cunosc economia reala, inteleg contabilitatea venitului national, au o viziune practica asupra operatiunilor bancii centrale, nu impiedica achizitiile mari de obligatiuni ale BCE si sunt dedicati succesului economic al Europei"


Pareri impartite referitor la posibilitatea infiintarii unei uniuni monetare de dimensiuni mai mici


Cei 10 analisti care cred intr-o uniune monetara mai mica au avertizat ca exista riscuri de mai multe tipuri.

"Da, ar putea fi viabila, in principiu. Dar va depinde mult de cine va fi exclus si in ce conditii", a declarat George Magnus, consilier economic la banca de investitii UBS.

Cinci analisti resping in totalitate crearea unei uniuni monetare mai mici, pe temeiul ca nu ar fi functionala. In prezent, nu este posibil, din punct de vedere legal, ca o tara sa iasa din zona euro.

Mesajul general al participantilor la sondajul Reuters este necesitatea urgenta a unor masuri majore de combatere a crizei.

sursa: Antena3

Intalnire intre Basescu si Mugur Isarescu la Palatul Cotroceni: Boc, neinvitat... Iasi: Un constructor vinde apartamente in rate, doar cu buletinul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x