Antena Căutare

ANPC a propus suspendarea activitatii de creditare la Volksbank

Volksbank ar putea sa nu mai acorde credite in Romania dupa ce Comisariatul Regional pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Cluj a propus suspendarea activitatii, deoarece banca a introdus comisionul de risc in cel de administrare, ceea ce constituie o ilegalitate.

Comisariatul a mai amendat banca si cu 100.000 de lei pentru practicile sale. Mircea Radu, directorul CJPC Cluj, a declarat marti, intr-o conferinta de presa, ca sanctiunile au fost aplicate dupa ce s-au primit peste 500 de reclamatii din partea clientilor.

"CJPC a aplicat Volksbank o amenda de 100.000 de lei si o sanctiune complementara prin care am propus presedintelui ANPC suspendarea activitatii de creditare a bancii. Sanctiunile au fost aplicate dupa ce am primit peste 500 de reclamatii din partea clientilor, pentru ca banca nu a luat masurile care se impun in vederea reglementarii situatiei legate de introducerea comisionului de risc in comisionul de administrare. Decizia de suspendare a activitatii de creditare va fi la nivel national si speram ca presedintele ANPC sa ia o decizie cat mai repede", a spus Mircea Radu.

Potrivit lui Radu, Volksbank a fost singura banca din Cluj care nu a dorit sa rezolve problemele ridicate de clienti privind comisionul de risc.

Volksbank a mai fost amendata cu 100.000 de lei luna trecuta, tot pentru faptul ca nu a rezolvat problema comisionului de risc si nu a respectat prevederile Ordonantei nr. 50/2010.

Mircea Radu a subliniat ca, in urma verificarii sesizarilor primite in cazul a 22 de banci, BCR a modificat actul aditional si a exclus comisionul de risc din comisionul de administrare, astfel incat clientii vor plati doar 15,5 lei pe luna, fata de 86 de lei, cat plateau inaintea interventiei autoritatilor.

Sursa: Jurnalul National

Batalie pe posturi grele din energie. Miza: controlul curentului ieftin... Sub obladuirea lui Mantog, armate de paraziti sug complexurile Rovinari si Turceni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x