Antena Căutare

ANRE a ridicat licenţe pentru mai multe grupuri energetice din cadrul Electrocentrale Bucureşti şi CET Halânga, de 875 MW

Comitetul de reglementare al ANRE a decis miercuri retragerea licenţelor unor grupuri energetice cu o putere totală instalată de 875 MW, care figurau doar în documentele oficiale, de la Electrocentrale Bucureşti şi CET Halânga.

Comitetul de reglementare al ANRE, întrunit în data de 20 noiembrie 2019, a luat în discuţie şi a aprobat mai multe măsuri.

”Comitetul de reglementare al ANRE, întrunit în data de 20 noiembrie 2019, a luat în discuţie şi a aprobat: modificarea Licenţei nr. 558 pentru exploatarea comercială a capacităţilor de producere a energiei electrice şi termice în cogenerare, acordate societăţii Electrocentrale Bucureşti, în sensul excluderii din condiţiile specifice asociate acestei licenţe a grupurilor energetice din cadrul centralei electrice şi termice (CET) Bucureşti Sud, centralei electrice şi termice Bucureşti Vest şi centralei electrice şi termice Progresu, având o putere electrică totală instalată de 650 MW”, a informat ANRE.

În plus, a fost aprobată modificarea Licenţei nr. 106 pentru producerea de energie electrică, precum şi a Licenţei nr. 107 pentru producerea de energie termică, acordate Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare, în sensul excluderii din Condiţiile specifice asociate acestei licenţe a unor grupuri energetice din cadrul CET Halânga, având o putere electrică totală instalată de 225 MW.

ANRE precizează că va continua analiza capacităţilor de producere a energiei electrice şi publică, în mod regulat, pe pagina proprie de internet, rapoarte detaliate privind situaţia actualizată a puterilor instalate.

Sursa : news.ro

Un nou maxim istoric pentru euro la cursul BNR, a patra zi consecutiv: "Euro va continua să crească!"... Colliers International a evaluat proprietăţi imobiliare în valoare de peste 40 de miliarde de euro în ultimii 5 ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x