Live acumPoftiţi pe la noi: Poftiţi la circ
Prime Time 20:30Poftiţi pe la noi: Poftiţi la circ

Anul viitor vor incepe lucrarile la canalul Siret-Baragan, proiect in valoare de 2,6 miliarde de euro

Proiectul canalului Siret-Baragan ar putea fi lansat anul viitor, cand ar urma sa fie investita o suma de pana la 50 de milioane de euro, dintr-un total estimat de 2,6 miliarde de euro, potrivit ministrului Agriculturii, Daniel Constantin.

"Pentru canalul Siret-Baragan ministerul a comandat studii la Institutul de Studii pentru Imbunatatiri Funciare si suntem in faza finala cu acestea. Sper ca in cel mai scurt timp acest proiect sa devina de o importanta principala pentru Guvern si sa gasim surse financiare ca sa putem sa construim", a declarat luni, intr-o conferinta de presa, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

El a adaugat ca a discutat la Bruxelles despre investitiile in zona de imbunatatiri funciare si a vorbit si despre canalul Siret-Baragan, unde este nevoie de finantare. "Cred ca vom merge pe un parteneriat public-privat, pentru ca sunt investitori si din Rusia, si din China interesati sa investeasca in aceasta zona. In urma discutiilor pe care le-am avut la Bruxelles exista posibilitatea ca chiar din anul 2013 sa putem sa facem anumite investitii", a afirmat Constantin.

Citeste continuarea articolului pe antena3.ro!

Recomandari