Antena Căutare

Apartamentele s-au ieftinit cu pana la 20% in ultimul an

Fata de luna ianuarie, anul trecut, preturile medii cerute de proprietari pe apartamente au scazut cu 12-20%. Cele mai mari scaderi s-au inregistrat la imobilele cu 4 camere, conform unui raport de monitorizare realizat de AnunturiParticulari.ro



In ceea ce priveste apartamentele cu doua camere, pretul mediu de vanzare a ramas constant in ultimele doua luni, desi raportat la ianuarie 2010 s-a consemnat o scadere de 13%.

Criza pietei imobiliare a fost resimtita cel mai puternic pe segmentul imobilelor cu 3 sau 4 camere, unde in ultimul an s-au inregistrat scaderi de la 15 pana la 20%. Astfel, un apartament cu 4 camere este acum cotat la aproximativ 99.000 de euro.

"Toata lumea se asteapta ca 2011 sa fie anul in care economia iese din recesiune, iar piata imobiliara isi revine la normal, dupa trei ani de cadere continua. Ca in fiecare an, luna ianuarie este caracterizata de incertitudine, mai ales pe segmentul de piata dominat de programul Prima Casa. Dupa relansarea programului si plafonarea fondurilor la doar 200 de milioane de euro, este posibil ca pentru apartamentele de doua camere sa avem o presiune accentuata din partea celor care se vor grabi sa acceseze programul, iar preturile sa cunoasca o usoara crestere", se mentioneaza in raportul realizat de AnunturiParticulari.ro.

Desi preturile au fost in continua scadere, sunt semnale ca piata imobiliara isi va reveni pe parcursul acestui an.

foto: Hepta.ro

Romania, pe locul al 6-lea intre cele mai mici rate de neangajare. Somaj de 7,3% in trimestrul al treilea... CNADNR a modernizat 2800 de kilometri cu 1,5 miliarde de euro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x