Antena Căutare

Apocalipsa dupa TVA, prevazuta de Videanu

Fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, a recunoscut in fata parlamentarilor, ca majorarea TVA este dezastruoasa pentru economie, provocand o scadere cu 1,4%.

Videanu i-a raspuns deputatului PC Bogdan Ciuca, la o interpelare parlamentara privind impactul majorarii TVA, cu o lunga scrisoare in care inventariaza toate efectele negative ale masurii luate de Guvernul Boc.

"Majorarea TVA are efecte conexe negative: asupra inflatiei (...), asupra economiilor si investitiilor (...) , asupra performantelor economice ale mediului de afaceri. In cazul majorarii TVA se reduc in termeni reali si veniturile situate peste medie, destinate in mare parte consumului de bunuri de folosinta indelungata sau economisirii si investitiilor. Ca urmare, impactul asupra reducerii in termeni reali a cererii interne este mai pronuntat. Totodata se reduce si cererea pentru locuinte si alte investitii", arata Videanu in scrisoarea postata pe site-ul Camerei Deputatilor.

"Piata fortei de munca va fi afectata, mai ales, in ceea ce priveste oferta oficiala de locuri de munca. (...) Eventualele majorari (de salarii - n.r.) s-ar putea efectua prin trecerea unor salariati in somaj sau in economia ascunsa", mai spune Videanu, calculand ca majorarea TVA provoaca o scadere economica de 1,4%. "Analiza releva ca, in fapt, in scenariul actual economia romaneasca ar inregistra o diminuare mai accentuata in anul 2010, pana la -1,9% fata de 2009, comparativ cu descresterea PIB de -0,5% in anul 2010 daca masura nu ar fi fost luata", spune Videanu.

Tot articolul, in Jurnalul National

Analistii: BNR va fi prudenta si va mentine dobanda-cheie la 6,25%... Forbes: Dinu Patriciu, cel mai bogat roman...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x