Aproape 100 de salariaţi ai Romcarbon Buzău au intrat în şomaj tehnic

Romcarbon Buzău (simbol bursier ROCE), producător de ambalaje din plastic, a anunţat că 98 dintre angajaţii săi au intrat în şomaj tehnic pe perioada lunii aprilie, decizie luat ca urmare a efectelor răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2.

Romcarbon are aproximativ 900 de salariaţi şi puncte de lucru operaţionale la Bucureşti, Ştefăneşti şi Iaşi, potrivit site-ului companiei.

"Romcarbon informează acţionarii/investitorii cu privire la faptul că evoluţia epidemiologică internaţională determinată de răspândirea coronavirusului SARS–coV–2 la nivelul statelor din Vestul si Sud-Estul Europei, unde state precum Germania, Franţa, Suedia, Spania, Olanda, Belgia, Italia, Bulgaria, Polonia, Serbia Moldova, Ungaria, în care societatea are interese comerciale semnificative, au luat măsuri drastice, inclusiv închiderea tuturor acelor activităţi care nu erau esenţiale, a cauzat o reducere a volumului comenzilor în sectorul Compounduri şi Polimeri reciclţi şi într-o mai mică măsură în sectorul de Prelucrare a maselor plastice. Aşadar, în considerarea necesităţii de a limita efectelor mai sus menţionate, ale pandemiei de coronavirus SARS–coV–2 asupra unora dintre sectoarele de activitate ale societăţii, coroborat cu posibilitatea aplicării dispoziţiilor art.XI din OUG nr.30/2020, modificată, s-a luat decizia optimizării activităţii în sectoarele amintite prin aplicarea măsurii trimiterii în şomaj tehnic, pe parcursul lunii aprilie, a unui număr mediu 98 de salariaţi din totalul salariaţilor angajaţi de societate", arată un anunţ transmis de companie Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Reprezentanţii Romcarbon spun că celelalte sectoare de activitate ale societăţii, în special cel producător de ambalaje destinate industriei alimentare, funcţionează în paramentri normali şi că împreună cu furnizorii şi clienţii săi urmăresc ermanent situaţia/evoluţia epidemiologică internaţională şi colaborează cu aceştia în vederea adaptării la evoluţia zilnică.

"Lucrăm/depunem diligenţele necesare pentru asigurarea materiilor prime necesare producţiei şi pentru asigurarea pe cât posibil a fluxului normal al producţiei şi livrărilor", precizează compania.

Romcarbon este listată la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) cu simbolul ROCE şi are o capitalizare de 31,29 milioane lei.

Compania este procesator de mase plastice cu experienţă în prelucrarea polietilenei, polipropilenei, PVC-ului, polistirenului.

În 2019, Romcarbon a avut o cifră de afaceri de 185,7 milioane lei şi un profit net de 319.165 lei.

Sursa : news.ro

Machiaje de Halloween. Cum să te deghizezi la tine acasă
Halloween-ul a prins din ce în ce mai multă popularitate la noi în țară. Deși este o...
Horoscopul zilei de 21 octombrie 2021. Berbecii trebuie să fie sinceri cu cei din jur. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 21 octombrie 2021 îi sfătuiește pe nativii din zodiac să nu se...
Parteneri
Tartă cu dovleac copt și nuci. Desertul parfumat al toamnei
Unul dintre cele mai simple, delicioase și aromate deserturi de toamnă este rețeta de tartă cu dovleac copt și nuci. Crusta crocantă din aluat fraged umplută cu o cremă de dovleac copt și un decor frumos din nuci cu semințe de dovleac, transformă acest desert într-un spectacol de toamnă minunat.
Catine.ro
Ultimele știri