Live acumObservator 16 Weekend
Prime Time 20:00Film: Maleficent

City Insurance şi Euroins controlează peste 69% din piaţa asigurărilor RCA, sustine ASF

Piaţa asigurărilor auto obligatorii RCA a rămas la un grad de concentrare crescut, în condiţiile în care primii doi jucători, City Insurance şi Euroins, controlează împreună 69,29% din această zonă, estimată la 970 milioane lei (205 milioane euro), potrivit datelor publicate, miercuri, de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

City Insurance a rămas lider pe această zonă, cu o cotă de piaţă de 37,62%, fiind urmată de Euroins cu 31,67% şi de Omniasig VIG cu 8,58%.

”Valoarea totală a primelor de asigurare subscrise pentru asigurările RCA în primele trei luni ale anului 2019 a atins valoarea de aproximativ 0,97 miliarde lei, restul până la totalul clasei A10 reprezentând asigurările transportatorului pentru marfa transportată în calitate de cărăuş şi asigurările RCA subscrise pe teritoriul altor state membre UE în baza dreptului de liberă prestare a serviciilor”, se arată în comunicat.

Comparativ cu primul trimestru al anului precedent, valoarea primelor brute subscrise a crescut cu circa 4,65%. Exprimat în unităţi anuale, pentru a ţine seama de durata diferită a poliţelor, numărul de contracte RCA încheiate până la 31 martie 2019 a fost de 1,593 milioane, în creştere cu 1% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior.

Pe ansamblul întregii pieţe, prima medie RCA anualizată a crescut uşor, cu aproximativ 3%, în trimestrul I al acestui an, comparativ cu acelaşi trimestru din anul precedent, înregistrând valoarea de 609 lei. Dauna medie RCA plătită pentru vătămări corporale în primele trei luni ale anului 2019 s-a diminuat comparativ cu trimestrul I din anul precedent cu 9%, iar cea pentru daune materiale a crescut cu 14%.

La nivelul întregii pieţe a asigurărilor, societăţile au subscris, în primele trei luni ale acestui an, prime brute în valoare de 2,71 miliarde lei, în creştere cu 7,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior. Lider este City Insurance, cu 16,51%, urmată de Allianz – Ţiriac Asigurări cu 13,11% şi Euroins cu 11,87%.

Sursa : news.ro

Recomandari