Antena Căutare

Asigurarea caselor e necesara

Peste 900.000 de romani traiesc in zone cu risc ridicat de inundatii, iar calculele arata ca peste 88.000 de case ar putea fi luate de ape in orice moment, potrivit cifrelor prezentate de Ministerul Mediului in Strategia Nationala de Management al Riscului la Inundatii pe Termen Mediu si Lung. In Romania exista, de asemenea, peste un milion de hectare de teren inundabil. Doar in 2008, pagubele provocate de inundatii si alunecari de teren s-au ridicat la 2,79 miliarde de lei. Potrivit Ministerului Mediului, pagubele inregistrate in urma inundatiilor in 2009 s-au ridicat la 156,4 milioane de lei.

In luna iunie a acestui an, inundatiile au afectat peste 7.200 de gospodarii si anexe - 6.112 locuinte au fost inundate si 246 au fost distruse - si a fost necesara evacuarea a 12.500 de persoane.

In aceeasi luna au mai fost afectate 33.500 de hectare de teren arabil, 22.500 de hectare de pasuni si fanete, 5.700 de hectare de paduri, precum si 34 de drumuri nationale, 93 de drumuri judetene si 120 de drumuri comunale, o parte dintre acestea devenind impracticabile. Pentru a veni in ajutorul oamenilor care sufera din cauza inundatiilor, companiile de asigurari, care practica riscul de catastrofa, au decis sa se implice activ, printr-o ampla campanie.

Initiativa este sustinuta de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) si vizeaza in principal informarea populatiei cu privire la necesitatea incheierii de asigurari de locuinte.

Tot articolul, in Jurnalul National

Romania, pe ultimul loc in UE la capitolul venituri al bugetului general consolidat... Deva – Orastie, povestea fara sfarsit a autostrazii care nu a inceput!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x