Antena Căutare

Astazi intra in vigoare noul acord al Romaniei cu FMI

Conform deciziei luate de Board-ul FMI, noul Acord Stand-By, de tip preventiv, intre Romania si Fondul Monetar international intra in vigoare de joi.


Reforma in energie si transporturi va fi realizata de autoritatile din Romania, cu sprijinul FMI, dar in special al Bancii Mondiale si Uniunii Europene, a declarat Jeffrey Franks, aceste domenii fiind deficitare dar necesare pentru ca celelalte sectoare sa devina competitive.

Seful misiunii FMI in Romania a subliniat faptul ca sistemul de cheltuieli publice este caracterizat de ineficienta, iar inflatia de 8%, cauzata de majorarea TVA, va trebui monitorizata pentru a putea sa scada in 2011.

Noul Acord cu FMI, de tip preventiv, va avea o valoare de aproximativ 3,6 miliarde de euro si va dura 24 de luni, urmand a se derula in paralel cu un nou acord preventic cu Uniunea Europeana, in valoare de 1,4 miliarde de euro si un imprumut de 0,4 miliarde de euro de la Banca Mondiala.

Fiind vorba de un acord de tip preventiv, banii de la FMI vor putea fi trasi numai in cazuri exceptionale, cum ar fi un atac asupra monedei nationale, declansat de o criza in regiune, care ar reprezenta o pierdere masiva de fonduri si de incredere.

sursa:Antena3

foto: Intact Images

Les Echos: Romania, paralizata de economia subterana... Rezervele BNR au crescut in luna martie cu circa 700 de milioane de euro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x