Antena Căutare

Aurul a pierdut 100 de dolari/uncie intr-o luna

Marti, la Bursa COMEX din New York, aurul a pierdut intr-o singura sesiune 25 $ din valoare, coborand la 1.158 $ De la recordul de 1.268,3 $ inregistrat la 21 iunie, acesta s-a ieftinit cu peste 100 $

Pe fondul raliului pietelor mon­diale de actiuni, interesul investitorilor pentru metale pretioase, in calitatea aces­­tora de active alternative pentru in­jec­­tarea de fonduri, s-a redus con­si­derabil. Astfel, contractele futures la aur pentru luna august s-au ieftinit cu 25 $, pana la 1.158 $/uncie. Cu alte cuvinte, din 21 iunie, cand metalul galben a stabilit recordul absolut de 1.268,3 $/uncie, valoarea au­rului s-a micsorat cu peste 100 $. „A re­venit comertul de risc", a comentat, pen­tru agentia Bloomberg, Matt Zeman, tra­der la LaSalle Fu­tures Group.

„Inves­titorii cauta ins­tru­mente cu o pro­fi­tabilitate ridicata, iar aurul nu co­respunde acestui cri­teriu", a ex­plicat el. E adevarat, pretul contractelor futures la aur pentru luna decembrie s-a ridicat la 1.187 $/uncie, cu 4,60 $ (0,4%) mai putin decat con­tractele pentru luna iulie. De fapt, piata aurului afiseaza o evolutie extrem de instabila, „haotica" potrivit aprecierilor spe­cialistilor. „In prezent, nu exista nimic in Europa care sa sperie pia­ta me­ta­lelor pretioase, antrenand reins­ta­ura­rea panicii printre investitori. Iata de ce cotatiile la aur se deruleaza in re­gim de asteptare", crede Frank Lesh, trader la Fu­turePath Trading. „Traderii si-au con­centrat eforturile de conso­lidare a pro­­fiturilor si readucere rapi­da a cas­ti­gurilor pe piata", a adaugat el.

Citeste continuarea pe Financiarul.com
Leul s-a apreciat usor in raport cu euro... Deficitul bugetar din primul semestru, in limitele convenite cu FMI...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x