Live acumAcces Direct
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

Austeritate extrema: Grecia trebuie sa taie inca 3,2 mld. euro din buget

Potrivit presei elene, autoritatile de la Atena trebuie sa reduca cheltuielile bugetare cu 3,2 miliarde de euro in 2012, pentru ca Uniunea Europeana, Banca Centrala Europeana si Fondul Monetar International sa aprobe al doilea program de salvare financiara.

Delegatia UE, BCE si FMI a stabilit, pana in prezent, cu guvernul elen reducerea cheltuielilor cu circa 2,5 miliarde de euro, dar si ca trebuie gasite solutii pentru economisirea a inca 700 de milioane de euro.

Astfel, guvernul de la Atena a convenit taierea fondurilor in domeniul Sanatatii si al farmaciilor cu 1,1 miliarde de euro, in cel al Apararii cu 300 milioane euro, in timp ce investitiile de stat vor fi taiate cu 400 de milioane de euro. Alte 650 de milioane de euro vor fi economisite prin reducerea subventiilor si a altor costuri.

De asemenea, Ministerul elen pentru Reforma in Administratie a anuntat ca guvernul intentioneaza sa concedieze 15.000 de angajati din sectorul public si sa desfiinteze sau sa reduca numarul agentiilor din sectorul public, pana la sfarsitul acestui an. Iar guvernul are drept obiectiv ca numarul angajatilor din sectorul public sa fie redus cu 150.000, pana la sfarsitul anului 2015.

Toate aceste masuri nu iau in calcul insa cele 700 de milioane de euro ce trebuie economiste in plus.

Foto: Intactimages / EPA

Recomandari