Antena Căutare

Austeritate: Grecia strange cureaua cu 11,5 miliarde euro pentru a ramane sub protectia "troicii"

Guvernul de la Atena pregateste noi economii, de 11,5 miliarde de euro, pentru o perioada de doi ani, pe care le va prezenta, la sfarsitul lunii iulie, "troicii" (UE, Banca Centrala Europeana si FMI), pentru a ramane sub protectia acesteia.

Grecia s-a angajat, in iarna, sa pregateasca pana in iunie noul program de austeritate, in schimbul deblocarii de catre UE si FMI a ajutorului financiar in valoare totala de 240 miliarde de euro, pentru perioada 2010-2014. Iar noul guvern, condus de conservatorul Antonis Samaras, vrea sa isi dovedeasca buna credinta in fata creditorilor, dupa doua scrutinuri parlamantare marcate de respingerea masiva a austeritatii.

Planul de austeritate in curs de elaborare va fi supus miercuri, 18 iulie, aprobarii celor trei partide din coalitia guvernamentala, conservatorii din Noua Democratie, condus de Samaras, socialistii din PASOK, condusi de Evangelos Venizelos, si stanga moderata, condusa de Fotis Kouvelis.

Programul va fi aplicat pe parcursul a doi ani, asa cum au convenit liderii eleni si reprezentantii troicii, dar guvernul intentioneaza in paralel sa renegocieze cu partenerii internationali amanarea cu doi ani, pana in 2016, a termenului pana la care trebuie echilibrat bugetul, a spus sursa.

Potrivit acordului initial, economiile de 11,5 miliarde de euro trebuie sa provina din reducerea beneficiilor sociale si prin reduceri ale cheltuielilor in sectorul public, prin eliminarea a 150.000 de locuri de munca pana in 2015.

Nou minim istoric pentru leu: 4,5495 lei pentru un euro... EXCLUSIV! Evaziune de miliarde de lei, sub nasul fostului sef al ANAF Sorin Blejnar...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x