Antena Căutare

Autostrada Bechtel intra in conservare, dar se dau 150 mil. euro pentru lucrari regionale

In timp ce autostrada Transilvania a intrat in con­ser­vare, CNADNR a incheiat ieri sapte contracte, cu o valoare totala de 666 de milioane de lei - aproximativ 155 de milioane de euro. Acestea prevad mo­der­nizarea DN 6 Alexandria-Craiova, DN 24 de la granita judetelor Galati cu Vaslui pana la Crasna, DN 24B Crasna-Albita (Vaslui) si constructia centurii Caracal. Printre cei care vor beneficia de contracte se nu­mara Dan Besciu, Nelu Iordache sau Dorin Umbrarescu.

Lipsa frontului de lucru si a ne­pla­tii de catre statul roman pentru lucrarile efectuate in anul 2010 - asa a sunat motivatia cons­truc­torului Autostrazii Transilvania, compania Bechtel, care a luat decizia de incepere a procedurilor de concediere colectiva, de aceasta masura fiind vizati cei 830 de angajati, si trecerea in con­ser­vare a unor lucrari din autostrada.

Se pare ca acest lucru nu i-a deranjat prea mult pe sefii de la Transporturi, acestia perfectand noi contracte grase pentru regii autohtoni ai asfaltului.

Potrivit Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale, pentru moder­ni­za­rea DN 6 lucrarile au fost impartite in trei loturi.

Astfel, primul contract, in­che­iat cu firma Saphir Structures 1991 din Israel, vizeaza modernizarea a 42,5 kilo­metri si are o valoare de 140,65 mil. lei, din care 96,96 mil. lei reprezinta finantare nerambursabila de la Comisia Europeana, restul sumei fiind asigurata de la bugetul de stat. Al doilea contract a fost incheiat cu asocierea Romstrade (Romania) - Ezentis (Spania) - Euro­construct Trading 98 (Romania), are o valoare de 119,36 mil. lei (din care 82,22 mil. lei constituie finantare europeana) si vizeaza modernizarea a 52,8 kilometri.

Tot articolul, in Financiarul

SPECIAL! Afaceri ratate cu istoria: hoteluri de glorie din Bucurestiul vechi... Dezvoltatori: Prima Casa 3 este un esec!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x