Antena Căutare

Avem televizoare 3D, dar nu avem nici filme, nici transmisiuni

Compania sud-coreeana LG a lansat co¬mercial pe piata din Romania primul televizor LCD cu tehnologie 3D, LD 920, cu un pret recomandat de 2.000 de euro. Problema este insa ca, deocamdata, nu exista continut adaptat tehnologiei 3D.


Modelul are o diagonala de 47 inchi si se diferentiaza de alte modele de televizoare prin doua procesoare si un filtru polarizant, aplicat pe ecran, care permite vizionarea tridimensionala. Pachetul incorporeaza doua perechi de ochelari 3D pasivi, al caror pret este de aproximativ 3 euro/pereche.

„Avem o tinta de vanzari de cateva sute de bucati, aproximativ 300, limitarea pentru acest tip de produse este data de continut. E un an de pionierat pe piata televizoarelor 3D, asteptam semnale si de la providerii de cablu, pentru a creste calitatea serviciilor pe care le furnizeaza", a declarat Spinu, precizand ca prin semnalul analogic, metoda prin care receptioneaza cei mai multi abonati serviciile TV, nu se poate transmite in format 3D.

In conditiile in care niciun furnizor de servicii TV nu transmite in format tridimensional, singura posibilitate de a urmari continut tridimensional este achizitionarea unui player blu-ray si a unor discuri cu filme compatibile. LG a introdus pe piata blu-ray-ul 3D BX580 la un pret recomandat de 300 de euro.

Astfel, singura modalitate prin care utilizatorii romani pot folosi pentru moment televizoarele 3D pentru a reda imagini tridimensionale si nu 2D, fie si de o calitate exceptionala, este fie sa cumpere din magazinele online din strainatate, de exemplu, de pe Amazon, fie sa descarce filme in format 3D de pe retelele de file sharing sau Youtube 3D Beta.

Tot articolul, in Financiarul

Impozitul forfetar poate ajunge pana la 28% din veniturile firmelor... Leul continua sa scada fata de euro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x