Antena Căutare

Baietii destepti din energie storc bugetul statului

Guvernul trebuie sa grabeasca privatizarile si numirea managerilor privati la companiile de stat pentru a schimba definitiv sistemul in care "baietii destepti" se bucura de profituri nemeritate, a declarat seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks. Conform unor calcule facute in cadrul emisiunii "Editie Speciala" de la Antena3, prejudiciul adus statului prin vanzarea de energie ieftina catre acesti "baieti destepti" se va ridica la 2,1 miliarde de euro pana in 2018, cand expira contractele.

Pana in prezent, Romania a pierdut circa 160 de milioane de euro din cauza "baietilor destepti" din energie, care cumpara megawattul cu 37 de euro si il vand mai departe cu un pret aproape dublu, de 75-80 de euro.

Dar aproape jumatate din cele 17 contracte bilaterale incheiate de Hidroelectrica cu cei care si-au castigat numele de "baieti destepti" au fost prelungite pana in 2017-2018, ceea ce va duce prejudiciul la aproape 2,1 miliarde de euro.

"Trebuie sa scapam definitiv de un sistem in care baietii destepti din sectorul public si sectorul privat se bucura de profituri nemeritate, in timp ce companiile, angajatii si publicul larg platesc aceste activitati ineficiente", a declarat Jeffrey Franks, la prezentarea concluziilor celei de-a treia evaluari a acordului stand-by.

Foto: Intactimages

Udrea face gradinite pe datorie. Investitorii isi vor recupera banii de la stat pana in 2020... Adrian Vasilescu, despre taierea pensiilor si a salariilor: Peste tot se taie bugete...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x