Antena Căutare

Banca Mondiala: Romania va fi finantata printr-un nou acord pe 2 ani, la care participa FMI si CE

Directorul de tara pentru Romania al Bancii Mondiale, Peter Harrold, a anuntat, marti, ca BM va acorda asistenta tehnica si finantare Romaniei in cadrul unui nou acord care va fi incheiat impreuna cu FMI si Comisia Europeana (CE).

"Noul acord cu FMI si Comisia Europeana va fi incheiat cel mai probabil pe o perioada de doi ani"


Oficialul Bancii Mondiale a mai precizat ca noul acord cu BM va fi similar celui actual, iar ultimul imprumut, in valoare de 400 milioane euro, din actualul acord va fi inclus in noul aranjament, care va fi incheiat in urmatoarele luni.

Peter Harrold a mai subliniat faptul ca perioada de doi ani reprezinta viziunea Fondului Monetar International, acest aspect nefiind inca discutat cu autoritatile de la Bucuresti.

In prezent, Romania are un acord de finantare externa cu FMI, Uniunea Europeana si alte institutii financiare internationale, in suma totala de aproximativ 20 miliarde euro. Board-ul FMI a aprobat luna aceasta a sasea evaluare a acordului cu Romania si scrisoarea suplimentara, astfel ca institutia a acordat cea de-a saptea transa din imprumut.

O noua misiune FMI - CE va veni la Bucuresti pe data de 25 ianuarie pentru a evalua indeplinirea obiectivelor stabilite pentru ultimul trimestru din 2010 si discutii privind un nou acord, de tip preventiv. Ultima evaluare a acordului va avea loc in perioada aprilie-mai, cand vor fi analizate criteriile agreate pentru primul trimestru si vor fi definitivati parametrii finali ai noului aranjament.

sursa:Antena3.ro

Leul isi continua aprecierea fata de euro... 10 mld. lei, miza reformei in administratia Capitalei...
Ce dezvăluie manichiura despre personalitatea ta
Detalii fizice aparent nesemnificative pot oferi indicii despre felul de a fi al unei persoane....
Horoscopul zilei de 8 iunie 2023. Vărsătorii pot face o schimbare importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 8 iunie 2023 spune că nativii din zodia Vărsător au șansa să facă o...
Parteneri
Coșulețe de cartofi Duchesse cu ciuperci și legume
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x