Antena Căutare

Banca Mondiala sustine ca cea mai dificila faza a crizei a trecut

Banca Mondiala a urcat de la 2,7% la 3,1% estimarea privind cresterea economica la nivel mondial pentru acest an, insa a avertizat ca nu toate riscurile privind relansarea economiei au disparut.


"Indicatorii arata ca procesul de revenire economica este in desfasurare, iar cea mai dificila faza a crizei a fost depasita. Este, insa, prea devreme pentru a anunta victoria, deoarece relansarea poate fi franata", a declarat presedintele Bancii Mondiale, Robert Zoellick, relateaza agentia Bloomberg, citata de Mediafax.

Banca Mondiala anticipeaza ca in 2011 economia va creste cu 3,3%. Zoellick a afirmat, insa, ca avansul poate oscila intre 2,5% si 3,5%.

Seful institutiei a indicat printre riscurile care pot afecta revenirea economica ingrijorarile legate de stabilitatea financiara din unele state dezvoltate, somajul si capacitatea de productie peste nivelul cererii.

G 20: Economia mondiala isi revine mai repede decat s-a estimat initial... Emil Boc: "Prima Casa" si "Rabla" merg bine...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x