Căutare Live

Banca Transilvania pregăteşte o nouă achiziţie în Republica Moldova şi vrea să preia Microinvest, una dintre principalele organizaţii de creditare nebancară

Banca Transilvania a anunţat marţi că şi-a exprimat intenţia de a achiziţiona o deţinere directă iniţială de 100% din capitalul social al Microinvest, una dintre principalele organizaţii de creditare nebancară din Republica Moldova specializată în finanţarea microîntreprinderilor.

"Banca Transilvania se află în etapa de solicitare a aprobării achiziţiei de către autorităţile de supraveghere din România precum şi de către alte autorităţi relevante. Ca urmare a finalizării achiziţiei, Banca Transilvania va deţine controlul asupra entităţii Microinvest. Banca Transilvania va informa investitori în fiecare etapă relevantă din cadrul procesului de autorizare şi de achiziţie", precizează banca.

Potrivit site-ului propriu, Microinvest are circa 200 de angajaţi şi 35.000 de clienţi.

Balkan Financial Sector Equity Fund din Olanda deţine 54,9% din acţiuni, Fundaţia Soroş-Moldova, 24,4%, Oikocredit, Ecumenical Development Cooperative Society din Olanda, 12,8%, în timp ce Driehaus Richard din SUA, are 4,8% şi SIDI Franţa are 3,1%.

De altfel, aceasta nu este prima achiziţie a grupului bancar în Republica Moldova. În 2018, Banca Trasilvania (BT) a devenit acţionar majoritar, împreună cu Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), al Victoria Bank, a treia bancă din Republica Moldova din punct de vedere al activelor.

BT anunţa în 2018 că este primul investitor bancar străin de pe piaţa din Republica Moldova din ultimii zece ani. Victoriabank are aproape 30 de ani de activitate, 540.000 de clienţi, 1.400 de angajaţi şi aproape 100 de sedii.

În România, principalii competitori ai BT sunt BCR, BRD, UniCredit, Raiffeisen şi ING.


Sursa : news.ro

INS: Preţurile de consum au crescut cu 4% în decembrie 2019, comparativ cu luna decembrie 2018... Serviciile de video streaming au pierdut peste nouă miliarde de dolari în 2019 din cauza Password Sharing-ului...
Mercur iese din retrograd pe 2 octombrie 2022. Ce înseamna acest aspect pentru zodii
Mercur iese din retrograd pe 2 octombrie 2022. Pe final de lună septembrie și început de lună...
Horoscopul zilei de 2 octombrie 2022. Racii se gândesc la viitorul lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 2 octombrie 2022 spune că nativii din zodia Racilor se gândesc serios la...
Parteneri
Prințul Harry a fost pe front, în războiul din Afganistan. Ce rol a jucat în armata britanică
Catine.ro
Ultimele știri
x