Antena Căutare

Barack Obama a propus un plan de 447 de miliarde $ pentru relansarea economiei americane

Presedintele american Barack Obama a propus un plan in valoare de 447 de miliarde de dolari pentru crearea de locuri de munca si relansarea economiei, cu ocazia unui discurs televizat sustinut joi in fata Congresului de la Washington, transmite Associated Press.

Barack Obama, care are de infruntat o dificila lupta electorala in 2012, incearca prin aceste masuri si sa-si refaca imaginea corodata in timpul actualului mandat de problemele sociale legate de crize economica.

Cel mai nou si cel mai curajos punct din planul anuntat de Obama este reducerea impozitului pe salarii pentru programul de pensii, atat pentru zecile de milioane de angajati cat si pentru angajatori. Acest plan include si investirea a 105 miliarde de dolari in proiecte publice de constructii si reinnoirea bugetului pentru ajutoare de somaj, in valoare de 50 de miliarde de dolari, pentru cei aproximativ 6 milioane de americani care risca sa-si piarda asigurarea de somaj.

De asemenea, presedintele americana promis ca va gasi resursele necesare pentru a plati acest plan, fara a scufunda si mai mult Washingtonul in criza datoriilor publice. "Acest plan este ceea ce trebuie sa facem imediat, Ar trebui sa-l sustineti. Intentionez sa duc mesajul despre acest plan in fiecare colt al tarii", a sustinut el.

Aceasta propunere ar putea avea mai degraba un impact politic si nu economic, mai noteaza AP. Barack Obama va avea oricum sanse mici de a trece acest plan prin forul legislativ. Republicanii controleaza Camera Reprezentantilor si pot apela la o serie de intarzieri procedurale repetate pentru a o bloca in Senat.

Citeste si Jurnalul!

FMI: Avem nevoie de noi masuri de stimulare a economiei, inclusiv neconventionale... Emil Boc: "Criza din Europa si din lume afecteaza cresterea economica a Romaniei"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x