Antena Căutare

Barometrul saraciei: Romanii asteapta falimentul

Aproximativ 65% dintre romani cred ca situatia financiara a familiei lor se va inrautati in urmatoarele 12 luni, intr-o mai mica sau mai mare masura, dupa ce in urma cu un an doar 30% estimau acest lucru, potrivit Barometrului de incredere a Consumatorului, realizat de GfK.




"Aceasta stare accentuata de pesimism se datoreaza in cea mai mare masura programului guvernamental de austeritate care a dus la deteriorarea situatiei economice generale, deteriorare resimtita de peste 90% din populatia tarii. Romanii sunt destul de pesimisti si atunci cand vine vorba de viitor, 78% nu se asteapta ca situatia sa se indrepte din punct de vedere economic in perioada urmatoare", se arata in studiul GfK.

Achizitiile de case sau masini nu intra la capitolul prioritati de investitie din cauza crizei.

"Intentia scazuta privind cumpararea acestor bunuri s-a mentinut constanta in ultimele noua luni, 91%, respectiv 87% declarand in luna aprilie ca este foarte putin probabil sa isi ia o locuinta sau un autoturism in urmatorii doi ani. Mai mult de trei sferturi dintre cei chestionati nu considera ca este o perioada favorabila cheltuirii unor sume importante nici pentru renovarea casei: cumpararea unei centrale pentru incalzire, a unor noi obiecte sanitare", mai scrie in studiul companiei de cercetare. Doar unul din zece romani spera la o scadere a preturilor in urmatoarea perioada.

Tot articolul, in Jurnalul National

FMI: "Cresterea economica in Europa Centrala si de Est poate ajunge la 3,2%"... Pretul automobilelor vandute in Romania s-a diminuat cu mai mult de 10% in 2009...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc Marti, 21.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x