Antena Căutare

Benzina ar putea fi rationalizata

Barilul de titei a ajuns pe piata londoneza aproape 120 de dolari, iar marile banci ale lumii avertizeaza ca scumpirile actioneaza ca o taxa suplimentara asupra companiilor, care isi scad astfel investitiile, dar si asupra consumatorilor, care isi reduc cheltuielile.



Goldman Sachs a precizat astazi ca lumea nu ar putea face fata la o alta criza in stil libian. Gigantul petrolier italian Eni a spus ca statul OPEC a pierdut trei sferturi din productia sa zilnica de 1,6 milioane de barili.

"Piata nu se poate acomoda cu o alta perturbare, din punctul nostru de vedere, cu problemele din Libia absorbind potential jumatate din capacitatea de rezerva a OPEC", a scris in nota analistul Goldman Sachs Jeffrey Currie.

"Asta face ca riscurile asociate cu viitoare contagiuni mult mai mari decat erau acum cateva zile din moment ce noi perturbari pot crea acum lipsuri severe in pietele globale, care vor necesita rationare substantiala", mai arata el.

El a adaugat, insa, ca nivelurile stocurilor mondiale pot obsorbi lipsa exporturilor libiene pentru 100 de zile iar capacitatea de rezerva a OPEC poate prelua intreaga pierdere daca e nevoie.

Citeste tot articolul pe jurnalul.ro!

Foto: Hepta

Leul creste fata de dolar si lira, dar scade fata de euro... Legea urbanismului ii scoate de pe piata pe micii investitori...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x