Antena Căutare

BERD a vandut toate actiunile pe care le detinea la BRD pentru 107 mil. €

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a vandut miercuri participatia de 5% pe care o detinea la BRD, prin tranzactii speciale de 454,7 milioane lei (107,3 milioane euro).

Cele 34,84 milioane de titluri au fost cedate prin opt tranzactii speciale, in jurul orei 16:00, la un pret de 13,05 lei, cu 5,4% sub referinta. Transferurile au fost intermediate de KBC Securities.

BERD a confirmat, intr-un comunicat, ca a vandut participatia la BRD, detinuta din noiembrie 1999.

"Intrarea in actionariatul BRD a facut parte din efortul de a intari institutia de credit recent privatizata si de a ajuta la dezvoltarea acesteia alaturi de Societe Generale, care in luna martie 1999 a cumparat o participati de 51% din capitalul bancii", noteaza BERD.

Pe piata principala, titlurile bancii au incheiat sedinta bursiera de miercuri la 14 lei, pret in crestere cu 1,45% comparativ cu ziua precedenta, si au avut un rulaj de 1,5 milioane lei.

"Iesirea din actionariatul BRD-Groupe Societe Generale are loc in contextul in care atractivitatea Romaniei pentru investitorii institutionali a crescut. Suntem mandri ca am contribuit la transformarea BRD-Groupe Societe Generale in institutia financiara puternica, atractiva si de succes din prezent", a spus, in comunicat, Nick Tesseyman, director operational pentru institutii financiare in cadrul BERD.

El a afirmat ca institutia financiara internationala va continua colaborarea cu BRD.

Potrivit celor mai recente raportari, un pachet de actiuni reprezentand 59,36% din capital este detinut de Société Générale Paris. Printre cei mai mari actionari ai BRD se numara si cele cinci SIF-uri, care detin impreuna 22,52% din actiunile BRD.

BERD a castigat de sase ori mai mult decat a platit in 1999 pe pachetul de aproape 5% din actiunile BRD, cand a platit statului roman 20,8 milioane de dolari.

Sursa: Jurnalul National

Elena Udrea, verificata de Curtea de Conturi... 60% din companii nu au depus declaratia unica. Urmeaza amenzile!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x