Antena Căutare

BNR mentine rata dobanzii de politica monetara la nivelul minim istoric

Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei (BNR) a hotarat sa mentina rata dobanzii de politica monetara la nivelul de 6,25% pe an si nivelul actual al ratelor rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor in lei si in valuta ale institutiilor de credit, se arata intr-un comunicat al bancii centrale. Totodata, membrii CA al BNR au hotarat si gestionarea adecvata a lichiditatii din sistemul bancar.


In sedinta anterioara, din 4 august, CA al BNR a decis mentinerea dobanzii de politica monetara la minimul istoric de 6,25%, precum si ratele pentru rezervele minime obligatorii aplicabile pasivelor in lei, la 15%, si in valuta, la 25%. Banca centrala a scazut rata dobanzii in primele patru sedinte de politica monetara din acest an, de la 8% la 6,25%.

Decizia bancii centrale a fost anticipata de analisti, care au aratat ca prudenta va fi cuvantul de ordine pana cand situatia economica va fi mai clara si vor disparea presiunile inflationiste.

Analistii au anticipat decizia Bancii Nationale, care foloseste momentan prudenta pe post de cuvant de ordine, in contextul ueni situatii economice extrem de delicate.

Rovinieta electronica, introdusa de la 1 octombrie!... Consumul de energie va stagna in 2011, in lipsa proiectelor de dezvoltare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x