Antena Căutare

Boc si Boagiu dau joi startul lucrarilor la 3 autostrazi

Premierul Emil Boc si ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, inaugureaza joi santierele de pe patru tronsoane de autostrada care fac parte din Coridorul IV Pan-European, aproximativ 65 de kilometri de autostrada.

Astfel, vor demara lucrarile la primele doua tronsoane din autostrada Nadlac-Arad, pe primul lot din autostrada care va lega Timisoara de Lugoj si pe lotul 4 din Orastie-Sibiu. Valoarea lucrarilor se ridica la peste 346 milioane de euro, adica 1,48 miliarde de lei.

Cu 794 de milioane de lei se vor construi doua tronsoane din viitoarea autostrada Nadlac-Arad. Primii 22 de kilometri au fost atribuiti firmei lui Nelu Iordache, Romstrade, alaturi de Monteadriano Engenharia e Construcao si Donrep Construct. Lotul doi, cu o lungime de 16 kilometri, a fost adjudecat de austriecii de la Alpine.

Autostrada Timisoara - Lugoj


Tot joi vor incepe lucrarile la primii 10 kilometri din viitoarea autostrada care va lega Timisoara de Lugoj, in valoare de 210 milioane de lei. Lucrarea este realizata de doua dintre firmele lui Dorinel Umbrarescu, UMB Spedition si Tehnostrade, dar si de italienii de la Carena SpA Impresa di Construzioni.

Si pe lotul patru al autostrazii Orastie-Sibiu (17 km) lucreza firma unui "rege" roman al asfaltului, respectiv Euroconstruct Trading '98, firma controlata de Dan Besciu. Acesta va lucra alaturi de Astaldi si Astalrom.

Taxa pe autostrazi, din 2013

Din anul 2013 drumurile Bucuresti - Constanta, Bucuresti - Pitesti si Centura de Sud a Bucurestiului, dar si tronsoanele de pe Coridorul IV, dintre Sibiu si Nadlac vor fi taxate.

Initiativa este una "europeana" pentru Anca Boagiu, ministrul Transporturilor.

"Aceasta taxa exista in majoritatea statelor europene si romanii care au calatorit in afara stiu foarte bine. Autostrazile de pe Coridorul 4, finantate din fonduri europene, vor fi, de asemenea, taxate incepand cu 2013. Am luat aceasta decizie impreuna cu Comisia Europeana. [...] Va asigur ca taxele nu vor fi mari si sunt sigura ca romanii prefera sa plateasca cei cativa euro pentru a merge pe sute de kilometri de autostrada, in conditii de rapiditate si siguranta, decat sa mai asteptam ani la randul fara a avea resurse sa construim autostrazi", a incheiat aceasta.

Adrian Vasilescu, BNR: "16 miliarde euro intrau anual in Romania intre 2004 si 2008"... UE a evaluat la 80 de miliarde euro recapitalizarea bancilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x